Всички сме влюбени в кожата – в лекия гръндж ефект, който кожените панталони и якета дават, в кожените аксесоари – ръкавици, чанти, обувки... Сами забелязвате, че когато заговорим за кожа, някак случайно се получава сезонно ограничение – зимата, студените месеци...

В модата днес няма табута. И в случая дори не бива да жертваме комфорта си в името на красотата – кожата при летните облекла е направена така, че да ни дава нужната прохлада. Предлагаме ви няколко стилни, ежедневни и удобни идеи, с които да преоткриете любимата си материя този сезон.

#Кожените рокли са най-лесни за комбиниране – при тях обикновено ви се дава цялостна визия, а аксесоарите са единственото, за което трябва да помислите. Черната кожа е подходяща за лятото, но трябва да внимавате да не придавате излишна помпозност на визията. Белият цвят е изцяло в духа на сезона – съчетава две тенденции в себе си, което за нас е истинско модно попадение.

ZARA
Снимка: Press office

#Полите от кожа са ни любими. И тук въобще не си представяйте класическата черна пола тип "молив". Днес марките ни ги предлагат в разнообразни цветове и модели. Пастелните цветове в кожа отлично се съчетават с актуалните този сезон топове без ръкави. Друг вариант са кожените къси панталони. Когато те са широки, ще дадат на визията ви лек парадокс – едновременно усещане за ефирност и строгост заради материала, от който са направени. Комбинират се много успешно с друг актуален тренд – плетените на една кука фини блузи.

 

#Имате вариант и за кожена горна част. Късите топове са стилни, модерни и лесни за комбиниране. Изберете висока талия, за да направите краката си по-дълги. Актуалните миди поли и широки панталони се съчетават чудесно с тях.

 

#Доза объркване предизвикват аксесоарите. Кожата сама по себе си е акцент на аутфита, така че избягвайте обувките и чантата да бъдат направени изцяло от същия материал. Прекалено елегантните токчета също е добре да бъдат ограничени, тъй като по този начин ще придадете излишно утежняване на летния ви облик. Всяка от предложените визии се съчетава успешно с клъчове, които имат само елемент от кожа или са светли на цвят. За комфорт, лекота и небрежност, изберете ниски обувки - маратонки, или високи, но с по-масивен ток. За да завършите визията, добавете дълго семпло колие. Не е толкова сложно, нали?