Докато се разхождахме из модните софийски улици и разглеждахме какво има на витрините, погледът ни бе привлечен от елегантен чифт derbies в екрю. 

Изтънчените им лини, нежният им свят и невероятният им стил ни подтикнаха да влезем в бутика, който така гордо ги бе изложил на първи ред на своята витрина. 

Признаваме, че ги купихме... Да, животът е твърде кратък. На излизане от магазина се замислихме. Казахме си: "Идва лято, а този модел обувки се носи на бос крак... Как ще издържим до есента, за да им се насладим и разходим из града!?"

Снимка: Press office

Зает от мъжкия гардероб, този тип обувки е не само на мода, но е сред ключовите елементи от ежедневното бизнес-елегантно облекло на съвременните жени. 

И така, размисълът повдигна и други въпроси, включително този, отнасящ се за удобството, което ще изпитваме в големите горещини със затворени обувки. 

Как го правят мъжете. Надали те са за съжаление, предвид модните изпитания, на които се подлагаме сами с високите токчета, но въпреки всичко... Каква е тайната им? 

Истината е, че мъжете са хитри и сами признават, че на бос крак подобни обувки са неудобни. Затова носят ниски чорапи, които се скриват под линиите на обувката. 

Знаехме си! Това е приятен повод да носим фините си дантелени чорапки, придаващи елегантност и стил на нежните ни крачета. От друга страна, това разкритие е и резон да продължим шопинг сесията - посока Calzedonia. Там се намира царството да дамските чорапи и не само... Памук, дантела, ликра... всичко необходимо за красотата и удобството на краката ни. 

Снимка: Press office