С дантела, коприна и шифон всеки знае да ушие красива и изискана сватбена рокля. Но какво ще кажете за рокля от торби от цимент? Изобщо не се опитваме да бъдем оригинални, ако това си мислите, защото идеята съвсем не е наша, а на китайката Тан Лили.

Изобретателната дама от Северозападен Китай успяла да ушие сватбена рокля с 40 торби от цимент. Тоалетът изглежда напълно завършен с шапка и внушително дълъг шлейф. Идеята й хрумнала, след като използвала съдържанието на торбите за реновиране на къщата, в която живее със съпруга си и сина си. Важно е да се спомене, че Тан никога не е посещавала дизайнерски класове. Занимава се с фермерска работа и ушила роклята в дъждовен ден за 3 часа, когато нямало какво да прави.

Трябва да признаем, че залагайки на подобна рокля за сватбения си ден, всяка дама ще извлече поне две ползи. Първата – със сигурност ще бъде еко, втората – тоалетът може да се конкурира с всеки аутфит, показван на Haute Couture дефилетата на световноизвестни дизайнери.

Ако се притеснявате, че роклята ще изглежда евтина – наши бързи сметки посочиха съвсем друго. За да ушиете подобно произведение на изкуството са ви нужни 40 торби цимент. Средната цена на 1 опаковка от 50 кг в строителните магазини е около 10 лв. Сватбена рокля за 400 лева изобщо не звучи евтино, нали?