Бранимира Антонова е първата и единствена социалистическа „Мис България“ (1967). Във времена, в които няма бляскави корони и лъскави автомобили за победителките, и едва на 15 години (родена е на 22 ноември 1952 г.), тя е избрана за най-красивата българка в страната. 

Когато отива на посещение в Москва, тълпата журналисти се събира около нея, за да снима „самая красивая девушка в мире – королева красоты Бранимира Антоновна, Болгария”*, оставяйки на заден план София Лорен с първородния й син.

На 16 години Бранимира слага първата си корона като награда за своята красота. След гласуване на публиката на Световния младежки фестивал в София през 1968 г. тя е обявена за „Мис Фестивал“. Харесват гъстата й тъмна коса, големите, любопитни очи и невинно излъчване.

Снимка: lostbulgaria.com

Красотата и славата й отваря врати към киносцената. Тя има над 20 участия в игрални филми и тв новели. Между тях са  "Процесът" (1968)„Мъже в командировка“ (1969), „Бягство в Ропотамо“ (1973), „Приключенията на Авакум Захов“ (1980) и други. 

  Бранимира днес навършва 60 години. От дългата й коса, която обича да носи разпусната и леко влажна като млада, не е останал и помен. Днес носи къса коса и почти не слага грим, като изключим яркото червено червило. Честитим й рождения ден и сме сигурни, че красотата на нито една жена не зависи от годините. Тя е състояние, хармония, излъчване!