Тенденциите за облеклото по фестивалите могат да бъдат следвани с известни уговорки - заради малко по-особените условия. Обаче модата си е мода, затова - 5 дена,  5 аутфита.

За топло време и концерти в по-ранните часове, когато още има слънце... Колаж и селекция: Диана Георгиева

Докато времето навън се мръщи неприветливо, ние вече започваме да се усмихваме в мисли за горещите дни и нощи на EXIT 2013 (10-14 юли, Нови Сад, Сърбия). Освен музиката, приятелите, новите познанства и всичките неслучайно-случайни изживявания (разказ, изпълнен с любов и носталгия към миналогодишното му издание - четете тук), въпросът „какво да облека” винаги стои и чака до ципа на палатката. Понякога можеш да му отговориш едносрично и да излезеш "просто така", а друг път да заровиш нос в сака си и да се преоблечеш около седем пъти, докато се почувстваш удобно в кожата си. Момичешки работи, но в някои дни е неизбежно.
За вечерите, когато ти се иска да си розова и кокетна, независимо от условията. Колаж и селекция: Диана Георгиева

И да, има си правила. Искаш или не, ще ги научиш - по лесния или по трудния начин. Най-важното, което трябва да знаеш е, че обувките трябва да са удобни – токчетата не са препоръчителни, платформите също са под въпрос, а сандалите не са много практична идея предвид факта, че е много възможно около 10-20-... души да те настъпят в тълпата.

Колаж и селекция: Диана Георгиева


Друга грешка са белите кецове/обувки – още след първата щура вечер става ясно, че те никога няма да бъдат бели отново. Да, емпирично е проверено.

Колаж и селекция: Диана Георгиева


Иначе (и за щастие) модата по фестивалите обикновено е игриво съчетание между тениската най-отгоре в сака, дънките под нея, най-чистите обувки и онези гривни и обеци, които някак не съм успяла да загубя измежду другите си вещи. Изненадващо тези непремислени комбинации се получават весели, свободни и изглеждат някак лудо млади - без фолклорен нюанс. Някои марки вече се усетиха и започнаха да пускат модни линии специално за големи фестове - за Coachella например. На нас той ни е малко далеч, но пък EXIT е почти колкото от тук до морето, затова събрахме няколко хубави дрешки от саковете на магазините и...

Ако пък случайно е по-хладно - дългите дънки обикновено се оказват съвсем не лоша идея. Те са практични и в райони, в които има комари например. Колаж и селекция: Диана Георгиева