Модата тази година варира от простичките и класически модели до наистина предизвикателни тоалети. Ето ги и тях:

Райета

Снимки: Thinkstock/Splash/ Guliver Photos;

Те не са нови за гардеробите на много от нас, но райетата ще са един от най-горещите трендове през 2013. Вертикални, хоризонтални, цветни, зигзагообразни - няма никакво значение.

Изумрудено зелено

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Изумруденото зелено съвсем официално може да бъде короновано за цвят на 2013г. Той е перфектен избор за дневното, но и за вечерното облекло. И е приятна промяна след светлите или ярки цветове, които доминираха миналата година. Добавете смело към всякакъв тоалет изумрудено зелени аксесоари - бижута, чанти или пък си вземете дълга пола в стилния нюанс, а защо не и някой чудесен топ. При всички случаи, ако заложите на изумруденото зелено, няма да сгрешите.

Многофунционални дрехи

Снимка: Splash/ Guliver Photos;

Напоследък всички живеем на бързи обороти и сме вечно в движение. Да се преобличаме по няколко пъти на ден изглежда меко казано, непрактична идея. Затова тази година ще е на дрехите "за всякакви поводи". Ежедневният аутфит ще е удачен избор за през деня, но и за нощни забавления. Блейзери, панталони и неофициалните рокли ще са вашето спасение, без програмата ви да е от значение.

Флуоресцентни дрехи

Снимка: Splash/ Guliver Photos;

Линията на Александър Уанг за Пролет/Лято 2013 е с дрехи, които светят в тъмното и тази негова идея със сигурност предизвика интереса на критиците, но и на по-важния фактор - публиката. Смелите и ярки дрехи вероятно ще намерят приложение не само на котешката пътечка, а и в гардеробите на много от нас. Дали е практично? Е, това вече е съвсем друга тема.

Холограмни аксесоари

Миналата година всички аксесоари бяха в металически нюанси, а тази нещата отиват дори още по-далеч - холограмни са. Този тренд е приятелско кимване към дизайнери като Стела Макартни, които отдавна привестват и адаптират футуристични решения, когато създават своите колекции. И всъщност наистина е готино.

Огромни гривни

Снимка: Splash/ Guliver Photos;

Тези луксозни и грабващи окото гривни са чудесен начин да завършите тоалета си през 2013г. Малко са декадентски, но пък винаги добавят точно толкова блясък на всеки аутфит, колкото трябва. Вариации присъстваха във всички дизайнерски колекции за 2013г., така че със сигурност ще са много актуални.

Принтове на маргаритки

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Флоралните принтове все още ще са модерни, но през 2013г. фокусът е върху маргаритките. Те бяха изборът на Prada и причината вероятно е в това, че са сладка и симпатична алтернатива на смелите и наситени принтове, които властваха през 2012г. Ако не харесвате флоралните принтове, можете винаги да си набавите аксесоари с маргаритки и пак ще сте съвсем актуални. 

Набори, волани, жабо

Splash/ Guliver Photos;

Пофлиртувайте с околните, като изберете някое от горните за тоалета си. Избягвайте всичко, което е прекалено претрупано в финтифлюшки, и се ориентирайте към по-минималистични и стилни решения. Малко набори около линията на врата при ризите или може би набрани волани на полата - всичко това ще е актуално и през 2013г., така че - давайте смело.