Навярно за всяка жена е мечта да притежава гардероба на Кари Брадшоу с обувки от Маноло Бланик... Но ако не можете да похарчите 1000 долара за чифт обувки, най-добрата опция е да се насладите на новия биографичения филм за дизайнера "Маноло: момчето, което прави обувки за гущери".

Бланик счита филма като интимен портрет на живота и работата му. "Филмът е за мои лични неща, въпреки че вече не знам какво се нарича лично. Това не е проект, целящ да ме популяризира още повече, защото аз съм много затворен човек. Когато стигнеш обаче определена възраст вече всичко е приемливо", споделя Маноло.

Премиерата на филма е на 15 септември в Ню Йорк. В него са включени редица интервюта с големи имена от модата, включително с главна редакторка на американския "Vogue" Ана Уинтър, която заявява: "Не си спомням последния път, когато носех нещо различно от обувки на Маноло".

Филмът представя още цяла плеяда известни личности, които разказват за преживяването си с Бланик - Андре Леон Тели, Джон Галиано, Наоми Кембъл, Риана, Карли Клос, както и Кандис Бушнел, разбира се – авторката на „Сексът и градът”.

Всички са единодушни, че Бланик е кралят на обувките. Гледайте първия трейлър на документалния филм в следващото видео: