Заемки от 50-те, 60-те и 70-те години на миналия век присъстват в силуетите на колекцията, посветена на един от най-нежните символи на пролетта – лалето!

Този път KNAPP обединяват особеностите на основната и на Light линиите в една колекция и сами създават водещия мотив в серия от рокли, гащеризон, дъждобран и бански, като първо рисуват, а после силно стилизират цветето в различни варианти, докато получат готов, декоративно-плоскостен образ - използват го като индивидуален принт или под формата на десен, изцяло вдъхновен от стилистиката на 60-те. Художник е Кристина Бъчварова от дизайнерския екип.

Запазени са основните принципи, на базата, на които KNAPP гради всяка своя колекция – женственост, изчистени линии, категоричен силует, контраст в цветовете и пропорциите.

Желанието да си партнират с различни и вдъхновяващи колеги под формата на сезонни колаборации тази пролет момичетата осъществяват с двойно желание и удовлетворение! Тази година дизайнерското дуо си сътрудничи за първи път с Биби Копоева от „Огледалце, огледалце” за поредица от прекрасни бижута, заимстващи си с лалета, но и с момчетата от „45 street”, които макар да работят в коренно различна стилистика се съгласяват да внесат ново настроение и да произведат шапки, обединяващи техния стил и добавяйки доза момичешки шик, който да ги направи приложими към характера на дрехите от колекцията.

Стига толкова думи, снимките говорят сами за себе си. Приятна разходка в пролетно-лятната градина на KNAPP.