Едва ли има шофьор, който ще ви каже, че никога не се е ядосвал на пътя. Нито един миг от едно пътуването не се повтаря, независимо че пътят ви е добре познат и управлявате своя автомобил. Важно е бързо да се освободите от напрежението, още повече, ако сте овладели кризисната ситуация. Само не се превръщайте в кълбо от нерви, сядайки зад волана.

Отбелязвайте и множеството любезни шофьори на пътя, които се извиняват, когато се случи да ви засекат. Не забравяйте, че всеки би могъл да сгреши и приемете извинението без ругатни и вътрешни вълнения. Техниката с дълбоко вдишване и издишване сработва бързо в подобна ситуация. Ако сте сами, пейте с пълно гърло, вместо да ругаете. Не помрачавайте своето пътуване, заради грешките на другите.

Не дискутирайте със спътниците си проблемите на платното. Осъзнайте, че те няма да подобрят нищо, а ще внасете негативна емоция в купето.

Случва се жени зад волана да ругаят остро, защото това са чували, когато те са били возени. Жените са по-внимателни и имат трезвата преценка на ситуациите, но най-често те имитират поведението на познатите им нервни шофьори и с "цветущ език" повтарят кресливи ругатни.

Мили дами, запазете жената в себе си, дори когато сте активни шофьори. Това няма да ви отнеме концентрацията и умението да се движите с дотатъчно висока скорост и да избягвате комфликтните ситуации. Не възприемайте "шофьорски език". Уважаващите себе си мъже, също не ругаят на пътя. Каквито сте на тротоара и у дома, останете такива и зад волана.   

За да придобиете увереност при шофиране, често сядайте зад волана, след като сте с документ за правоуправление. Неслучайно инструкторите поощряват да започвате да шофирате своя автомобил веднага след курсовете.

Ще си спестите много стрес, ако не се състезавате с мъжете. Случвало ми се е, независимо, че съм била с мощен автомобил да ме изпреварват с максимални усилия на двигателя и целия си "тестостерон", само защото виждат, че зад волана седи жена. Нека убеждението на мъжете, че карат по-бързо, не ви докарва поводи за тревоги.

В нашия динамичен живот да не можеш да управляваш автомобил, е като да не можеш да ползваш лаптоп. Само не губете желанието си да шофирате. Много важно е отношението на хората, с които карате един автомобил, защото ако не са добронамерени към вашия начин на шофиране, трябва да имате много здрави нерви и устойчивост. Не се плашете от съпротивата, която е съвсем естествена при всяко ново умение. Смело придобивайте шофьорски опит, но по правилния "женски начин", а дотогава избягвайте да излизате с автомобила си в натоварените часове. Проявете търпение, за да натрупате опит и да изработите представа за габаритите на автомобила си при паркиране и спазване на дистанция. Шофирането е своеобразно изграждане на навик за шофиране и за това е нужно време. Никой не се е родил шофьор.