С идването на есента би било истинско престъпление да пренебрегнем един от основните аксесоари за сезона – шалът. Практичен, но същевременно елегантен, той е липсващата част, която допълва визията ни така, че да се чувстваме като истински модни икони.

За да сте сигурни, че ще изберете най-подходящия за вас шал, хвърлете едно око на следващите няколко съвета.

Материя

Не забравяйте, че при избора на шал винаги най-важна е материята. Тя трябва да бъде преди всичко топла и мека. Имайки предвид, че обикновено шалът е само на сантиметри от лицето, трябва внимателно да подбираме материята. Съветваме ви да залагате на естествените тъкани. Запомнете – вълната, кашмирът, ленът и коприната са вашите най-добри приятели.

Големина

Сентенцията „Колкото повече, толкова повече” в нашия случай важи с пълна сила. Наистина, изборът е не само голям, но и разнообразен. Тази зима обемните и дълги модели са на мода. Само че, на тези от нас с по-малка фигура, препоръчваме да носят по-умерени на обем шалове, за да не скъсят силуета си.

Цвят

Винаги е добра идея да заложите на основните цветове, които биха подхождали на облеклото. Ако обаче предпочитате да експериментирате, опитайте да съчетаете есенната си визия с най-хитовите цветове за сезона според последните модни тенценции. А именно – Dried Herb, Desert Sage, Stormy Weather, Oak Buff, Marsala, Biscay Bay, Reflecting Pond, Cadmium Orange, Cashmere Rose и Amethyst Orchid.

Снимка: Pinterest.com

Приятна модна игра, Дами!