Ето една идея за по-различен и впечатляващ грим за бъдещите абитуриентки. Той е изключително подходящ за момичета с тъмни очи и бяла кожа, а и не само. Съчетание е на коралови и черни сенки. Ето и как се прави.

Първа стъпка
Започваме с кораловия цвят, който нанасяме до сгъвката на клепача. Вземаме по- тъмния цвят, в случая черно и го нанасяме в края на клепача, като се стремим да прелеем двата цвята и корала да изглежда като акцент.

Втора стъпка
След като сме нанесли сенките, слагаме и тънка очна линия, която да подчертае линията на очите. След това отново вземаме черния цвят и подчертаваме леко окото под долните мигли. Като финал на очите слагаме спирала за обем, а ако се налага и допълнителни мигли за по-изразителен поглед.

Трета стъпка
В случая се налага и да подчертаем веждите. Когато гримът е по-тежък е добре веждите също да са добре подчертани, за да не се открояват рязко от грима.

Четвърта стъпка
Нанасяме основата, като внимаваме да не размажем грима. Разнасяме хубаво с четка и ако се наложи матираме и с пудра.

Пета стъпка
Накрая нанасяме ружа, който е в кафявата гама и червилото, което сме избрали да бъде отново в коралов цвят, но с два тона по- светъл от този на сенките.

Този грим е изключително подходящ за черен тоалет.

Материалът е подготвен от "Студио Грим".