Джейни Беркман с изненада научава, че поп звездата Лана Дел Рей е избрала да облече една от роклите й, за да премине по червения килим на наградите "Грами" в неделя.

"Забелязах нашата рокля, когато Лана Дел Рей пристигна на наградите "Грами. Приятели и колеги започнаха да споделят нейни снимки и видеоклипове – това създаде страхотен шум около нас", казва тя пред Dazed. 

Въпреки че Лана Дел Рей обичайно избира тоалети на Gucci за сезона на наградите, този път певицата хвърли света на шоубизнеса в шок, когато разкри, че си купила в последния момент от мола сребристата рокля с мъниста от американския мол Dillard’s.

"Чудесно беше, че Лана беше толкова открита за покупката на роклята. Това направи марката по-разпознаваема", допълва главният творчески директор на компанията-майка на Aidan Mattox.

Докато обикновено преминаването по червения килим на наградите "Грами" е съпътствано от висша мода и тоалети на модни къщи като Versace, това е първият път, когато Aidan Mattox получава подобно представяне на червения килим.

"Ще се радваме да я видим отново облечена в тоалет на марката и се надяваме, че Лана ще разчита на нея за бъдещи събития", казва Беркман.

Изпълнителката на "Norman Fucking Rockwell" успя да превърне бранда в мейнстрийм за една вечер, като роклята вече е разпродадена в целия свят, а търсенето на "Aidan Mattox" е нараснало значително в Google.

Дали ще видим тоалет на модния бранд и на червения килим на наградите "Оскар"? Официалната церемония по връчване на престижните златни статуетки наближава, така че съвсем скоро ще разберем.