Повече от две десетилетия Дженифър Лопес е под светлините на прожекторите. Тя вдъхновява милиони жени по света всеки ден – със стила си, с песните си, с актьорската си игра, с турнетата и невероятното шоу, което винаги е гарантирано по време на нейно участие на живо.  

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

За своите смели и стилни превъплъщения на червения килим и на сцената, тя ще получи престижната награда Модна икона на 2019 година на Съвета на модните дизайнери на Америка, обявиха от организацията. Самите награди се връчват всяка година през юни месец от 1981 година насам и са най-престижните отличия, които признават изключителния принос в модата, творческата визия, личния стил, положителната промяна и постиженията в живота.

Емблематична визия за Джей Ло от наградите Грами през 2000 г с рокля Versace.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

49-годишната родена в Бронкс латина ще получи отличието на специална церемония, която ще се състои в Ню Йорк на 3 юни. А ние няма как да не си спомним за дръзките й стилни решения, като легандарната й визия от връчването на наградите Грами през 2000 година, както и стотиците й сценични костюми, които винаги са ефектни и запомнящи се. А и няма модно списание, на чиято корица Дженифър Лопес не е била. 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Името й ще бъде добавено до това на Бионсе, Риана, Фарел Уилямс и миналогодишната модна икона – Наоми Кембъл.