Кралските конни надбягвания Роял Аскът са важно събитие, което се провежда всяка година и на което присъстват важни гости от цял свят, както и видни представители на английската аристокрация. Малкото градче Аскът се намира в Югоизточна Англия, графство Бъркшир. Близостта му с Уиндозрския замък обуславя и тясната връзка на кралското семейство със състезанията. Събитието си има специален дрескод, който включва задължително носенето на шапка – както за жените, така и за мъжете. Нещо повече – шапките при дамите са толкова известни, че всяка година през юни, когато е и кулминацията в конните надпревари, събитието се превръща в истински парад на шапките и суетата.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Не сме и очаквали по време на първата си поява на Роял Аскът Меган Маркъл да заложи на нещо смело и цветно, а да не говорим за шапката. Всъщност херцогинята на Съсекс е много последователна в избора си на тоалети и в рамките само на месец тя облича за трети път Givenchy. Модната къща облече Меган в красива и изчистена рокля за сватбата й с принц Хари. Втория път, в който я видяхме облечена с френския бранд, беше по време на първия й официален ангажимент с кралица Елизабет Втора.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Тоалетът на херцогинята на Съсекс следваше нейния стил – изчистен и семпъл. Роклята беше в бяло, с дължина почти до глезена, с асиметрична кройка и нежни бродерии в предната част. Малкият клъч също е Givenchy. Към визията си Меган беше добавила шапка в черно и бяло на Philip Treacy, която както стана ясно вече, е задължителен аксесоар за надбягванията.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Традиционно на Роял Аскът се появи и Елизабет Втора, която пристигна с каляска. Своята каляска Меган и Хари споделиха с графа и графинята на Есекс.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos