В последния работен ден от седмицата ще сме свидетели на незначителна облачност и още по-високи температури. Къде и колко градуса ще показва термометърът - вижте на dalivali.bg.

Времето ни предизвиква да извадим дрехите от гардероба си със свежи цветове. В петък залагаме на визия в прасковено.

На светли цветове залагаме и за аксесоарите - чанта, лоуфъри, слънчеви очила, а парфюмът е задължителен.

Знаете ли, че можете да избирате парфюмите си според настроението. Ето как:

Ако сте романтично настроени
Сигурно сте чували израза, че влюбените ходят по розови облачета или са си сложили розовите очила. Това никак не е случайно, защото флоралните нотки в парфюмите и по-точно в аромата на рози стимулират възприятията ни и действат върху нервната система. Розата дължи своя аромат на денилетиламинът, който известен с това, че неутрализира признаците на депресия и тревожност. Затова ако сте влюбени или сте в романтично настроение, заложете на флорални аромати и такива, които съдържат розова нотка. Ако цветните нотки не са вашето нещо, може да заложите на какаото – то също действа стимулиращо на нервната система.

Ако се чувствате енергизирани
Цитрусовите нотки са подходящи за моментите, в които се чувстваме свежи и енергизирани. Тези нотки са свежи и се възприемат лесно от носа и сетивата ни, карайки ни да се чувстваме още по-добре. Именно ароматът на цитруси е използван от векове за съживяване и повишаване на жизнеността. Ако се нуждаете от незабавно събуждане и увеличаване на производителността, то най-добрите опции за вас са с аромат на мандарина и портокал. Сещате ли се колко освежаващо на атмосферата и въздуха в помещението действа обелената мандарина от колегата ви в офиса? Ако предпочитате нещо не толкова натрапчиво цитрусово, изберете парфюм с нотки на кедър.

Ако се чувствате изморени
Умира, стрес и тичане - ако ежедневието ви се свежда до тези три думички, експертите съветват да използваме парфюми с базови нотки на ориенталски кехлибар. Други подходящи ухания са тези, които се използват най-често в ароматерапията за успокояване, отпускане и предизвикване на медитивно състояние. Един от тях е сандаловото дърво.

Прочетете още за ароматите и настроенията: