В средата на годината и в разгара на сватбения сезон ви предлагаме поглед върху най-красивите и зашеметяващи сватбени рокли, които грабнаха вниманието ни и които го задържаха задълго. Разбира се, идеи можем да почерпим от всяко модно списание или сватбен бутик, но звездните тоалети за този специален ден обикновено са индивидуална поръчка и изработени в единични бройки, предназначени да направят щастлива своята собственичка и бъдеща госпожа.

Започваме с Цеци Красимирова, която на 12 май каза да на своя дългогодишен партньор в живота – бизнесменът Майкъл Струмейтис. Изненадващо българският модел заложи на роден дизайнер да изработи сватбения й тоалет, който наистина е спиращ дъха. Роклята е с голям шлейф, кройката е тип принцеса и по-голямата част е покрита с пера. Евгения Борисова е автор на това произведение на изкуството, което отнело 5 месеца за изработка.

Сватбата на лейди Габриела Уиндзор и Томас Кингстън е едно от най-бляскавите събития в английския кралски двор тази година. Тя се състоя на 18 май в параклиса „Сейнт Джордж“ в замъка Уиндзор, където преди една година се ожениха принц Хари и Меган Маркъл. За разлика от Меган, чийто сватбен тоалет беше елегантен и много изчистен, Габриела Уиндзор се беше спряла на изцяло дантелени детайли. Те бяха както върху роклята, така и върху воала. Интересна подробност от големия ден е, че лейди Габриела Уиндзор е носила цели 4 сватбени рокли – нещо, което последните две кралски булки не направиха. Меган Маркъл и принцеса Юджини имаха само по два тоалета, предвидени за сватбения ден.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В началото на юни тази година във вярност се врекоха Голямата дъщеря на принцеса Каролина – Шарлот Казираги, която е внучка на Грейс Кели, и френският филмов продуцент Димитри Расам. Шарлот заложи на станалата модерна сред кралските особи традиция – смени няколко сватбени тоалета. За гражданската церемония принцесата се беше спряла на къса рокля Yves Saint Laurent със сребристи елементи и 3 панделки отпред. За сватбеното тържество Шарлот, която се нарежда на 11 място за наследяване на монегаския трон, се премени с дълга сатенена рокля Chanel с дискретно V-образно деколте и цепка в долната част.

Дъщерята на Арнолд Шварценегер – Катрин Шварценегер и актьорът Крис Прат си казаха да на „интимна и емоционална“ церемония на 8 юни. Сватбата се е състояла в красиво ранчо в Калифорния в присъствието на близки и приятели на двойката. Роклята на булката – класическо бяло, изчистена линия на тоалета, като основен акцент е огромният дантелен шлейф. Катрин благодари на Giorgio Armani за специалната изработка както на нейния, така и на тоалета на младоженеца.

Продължава на другата страница>>>