Не знаем дали съществува предварителна уговорка относно облеклото между членовете на кралското семейство, но 4 от дамите в британския кралски двор се появиха, облечени в синьо в първия ден от традиционните конни надбягвания Royal Ascot, които всяка година привличат най-добрите състезатели в областта от цял свят. Състезанията продължават 5 дни и сме сигурни, че ни очакват още много модни попадения, както и обичайните (и не толкова) шапки, които знаем, че са задължителен дрескод за дамите на събитието.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Разбира се, всички очакваха да видят с какъв тоалет ще се появи Кейт Мидълтън. Херцогинята на Кеймбридж определено не разочарова с избора си – синя ефирна рокля Elie Saab, която включваше много тюл и дантела, както и малки перли по цялата дължина. Задължителната шапка също беше решена в същия цвят с флорален акцент.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Оказа се, че и Елизабет Втора се е спряла на същия нюанс на синьото – както за палтото, така и за шапката.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В синьо бяха облечени и двете сестри принцесите Юджини и Беатрис, които са внучки на Елизабет. Юджини, която е по-малката от двете, беше разнообразила тоалета си с жълта шапка, която перфектно си партнираше с жълтия акцент отстрани на роклята й.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Нямаше как да не забележим колко неправилен моден избор беше направила Юджини. Шевовете в горната част на роклята й подчертаваха бюста по начин, по който сме сигурни, че никоя дама не би искала. Дори сме учудени, че в скъпите дизайнерски гардероби на кралските особи влизат подобни модели, които вероятно са предварително съгласувани със специалисти в областта. Е, тази рокля явно не е минала през подобен вещ служител в кралския двор...

Снимка: Getty Images/Guliver Photos