Тази нощ бяха раздадени 70-те награди „Еми“ – телевизионният еквивалент на „Оскар“-ите, в „Майкрософт Тиътър“ в Лос Анджелис. Традиционно събитието събра на едно място големи звезди като Пенелопе Крус, Джесика Бийл, Дакота Фанинг, Кристен Бел, Скарлет Йохансон и много други. Те не пропуснаха възможността да разходят новите си тоалети по червения килим. Вижте в галерията ни коя дама с какво беше облечена.

„Игра на тронове“ грабна статуетката за най-добър драматичен сериал за трети път. Най-добър комедиен сериал стана "Прекрасната г-жа Мейзъл", който разказва история за еврейска съпруга, мамена и изоставена от мъжа си, която започва нов живот и поражда скандал. Британската актриса Клеър Фой получи "Еми" за най-добра актриса в драматичен сериал за ролята ѝ на младата кралица Елизабет Втора в "Короната". Най-добър актьор в драматичен сериал пък стана Матю Рис за ролята му в „Американците“.

Освен блясък, скъпи рокли и изящен грим, на сцената на 70-те награди „Еми“ имаше и предложение за брак. Отправи го носителят на 13 от престижните статуетки Глен Уайс, който снощи получи своето 14 отличие „Еми“ - за работата му по режисурата на последната церемония на наградите „Оскар“.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Глен се обърна към приятелката си с думите: "Питаш се защо не ми харесва да те наричам мое гадже? Защото искам да те наричам моя съпруга".