76-те годишни награди „Златен глобус“ бяха раздадени на пищна церемония в Бевърли Хилс миналата нощ. Най-стилната дама на вечерта несъмнено беше Лейди Гага, която беше боядисала косата си в синьо, за да кореспондира на синия цвят на роклята Valentino. Всички свързаха визията й с тази на Джуди Гарланд и версията на „Роди се звезда“ от 1954 година. Певицата и актриса не успя да завоюва статуетка за най-добра актриса, но песента „Shallow” към „Роди се звезда“ спечели в категория за най-добра музика.

Лейди Гага във Valentino.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos


Дълги шлейфове, пайети, цепки и V-образни деколтета бяха сред стилните решения на вечерта. Ярките цветове се завърнаха на церемонията, след като миналата година звездите преминаха по червения килим в черно в знак на солидарност към движенията Me Too и Times Up. Вижте в галерията ни кои дами преминаха по червения килим на „Златните глобуси“ със стил и класа.

Холи Бери в Zuhair Murad.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Ема Стоун.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Филмовите награди се присъждат в общо 14 филмови категории. Големият победител на вечерта, който си тръгна с цели три отличия, е филмът „Златната книга“ – за най-добър филм комедия или мюзикъл, за най-добър сценарий и за най-добър актьор в поддържаща роля.

Филмът „Бохемска рапсодия“, който е посветен на групата „Queen”, грабна две отличия – „Златен глобус“ за най-дбра драма и за най-добър актьор в драма. С две статуетки бе отличен и „Рома“ на Алфонсо Куарон – за най-добър чуждоезичен филм и най-добра режисура.

Най-добра актриса в драматичен филм стана Глен Клоуз за „Съпругата“, най-добра актриса в комедия или мюзикъл – Оливия Колман за “Фаворитката“. Със статуетки си тръгнаха и Крисчън Бейл и Реджина Кинг.