Принцеса Кейт е наистина много красива в сватбения си ден и няма как да не се изкушим да ви споделим няколко интересни подробности за роклята и аксесоарите на чаровната младоженка.

  • Короната е Cartier и е изработена през 1963. Кейт има честта да я носи, благодарение на кралица Елизабет II, която й я е заела специално за случая;
  • Воалът е направен от пластове мек копринен тюл в цвят слонова кост, украсен с ръчно избродирани цветенца;
  • Корсетът, стеснен в талията и многопластов на бедрата, е запазената марка на дизайните с марка Александър Маккуин;
  • Отделните цветя на роклята са ръчно отрязани от дантелата и са пришити отново на ръка към копринения тюл;
  • Шлейфът е дълъг 2, 70м.;
  • Обувките (които не се виждат) са направени от сатен с ръчно бродирана дантела и също са дело на Сара Бъртън за Александър Маккуин;

Естествено, въпреки всичката еуфория, няма как да се избегне сравнението с други рокли на предишни кралски особи. Грейс Кели например е с много подобен тоалет на своята сватба - вижте тук. Все пак ние сме съгласни с мнението на модните критици, които са единодушни - изборът на Кейт е повече от добро попадение.

Стилистът на звездите Андрю Бартън пък се произнесе за избора на прическа, който направи Кейт. Според него тя отбелязва „смъртта на изправянето с преса” и „Всичко това е възможно, благодарение на най-добрата приятелка на всяко момичето – машата. Днес станахме свидетели на прераждането на този уред.”, съобщава Би Би Си.

И малко вкусни факти: Сватбената торта е направена от 17 отделни плодови торти (12, от които са използвани за основа) и има 8 етажа. Тя е декорирана с крем и бяла глазура, в която има около 900 отделно направени цветенца и 17 различни вида листенца.