Пролетната колекция H&M Studio SS15 бе представена в шоурума на шведската марка вчера вечерта. Редактори, стилисти и модни блогъри имаха възможността да се запознаят отблизо с тенденциите, които брандът предлага в основната си линия за следващия сезон. Изпълнителките Сантра, Виктория Терзийска, Йоанна Драгнева и Вяра Атова също бяха сред гостите, а сред любимите им модели се наредиха дългите кафтани, саката тип пижама и късите панталони със закачлив принт фламинго.

Свободният и бляскав стил на колекцията H&M Studio SS 2015 бе представен в приятелската компания на Absolut и специалните коктейли, вдъхновени от нея: Flamingo Fever, Palm Springs Passion и Miami Toffee Rush. За приятната обстановка в стил 70-те допринесе селекция мебели от серията STOCKHOLM на ИКЕА, създадена с характерен за марката почерк – съчетание на класика и съвремие, изящност и дизайн във всеки детайл.

Бягството от действителността, слънцето и безметежният живот на Маями и Палм Спрингс са вдъхновенията в колекцията H&M Studio за сезона Пролет / Лято 2015. Пижамите, падащи свободно, задават основната линия, а в комбинацията с принтове и спортните детайли засилват усещането за непринуденост през целия сезон. Колекцията влиза на 12 март в над 200 магазина по цял свят, както и в България.

"Харесва ми, че колекцията H&M Studio за Пролет / Лято 2015 е едновременно бляскава и небрежна. Моделите тип пижама не само са удобни за носене, но и изглеждат фантастично, особено с обувки на висок ток. Колекцията е предназначена преди всичко за слънчеви забавления и нощни купони", споделя Ан-Софи Йохансон, главен дизайнер на H&M, New Development.

ТЕМИ
• Драпираните пижами се предлагат в два варианта – топ, съчетан с дълго долнище на ситно райе или олекотено сако с принт или с блестящ брокат със свободно скроени панталонки.
• Принтовете подсилват усещането за топлина и закачливост – откриваме фламинго върху къси панталони, принт на кактус върху кафтан или ефект на змийска кожа при женствената свободна къса рокля без ръкави.
• Елементите от спортните облекла са изключително важни. Обемната тениска без ръкави може да се носи като рокля, а дългият потник е с изрязан гръб и наподобява бански костюм.
• Артистичната шарка „възлов батик“ ненатрапчиво присъства върху облеклата и аксесоарите, а един от основните модели сред тях е меката шапка с периферия.
• Изключително забавни са ключовите модели в колекцията – такива са широките дънки клош в стила на 70-те, тениските с ръкави с дължина до лакътя и принт върху предната част, както и късите гащеризони, които могат да се носят както през деня, така и през нощта.

МАТЕРИИ
Коприна, деним, трико и велурен плат.

ЦВЕТОВЕ
Слънчеви пастелни цветове, бонбонено розово и прасковено, блед деним, бяло, зелено, виненочервено и тъмносиньо.

ОСНОВНИ АРТИКУЛИ
Драпиран пижама-топ с подходящо долнище, свободен пижама-топ с прехвърляне, шорти с принт, широки клош дънки, обемна тениска без ръкави, топ с изрязан гръб, драпирани шал рокли, къс гащеризон, тениски с принт в предната част, минипола от велурен плат с „възлов батик“ при подгъва и цял бански костюм.

ОСНОВНИ АКСЕСОАРИ
Елегантни велурени чехли с десен „възлов батик“ или змийски принт, мека шапка с периферия, шал с принт фламинго, спортни чорапи, велурена чанта с десен „възлов батик“, котешки слънчеви очила, златни обеци и колие с халки и амазонит.

H&M предлага и нов поглед към градския мъжки гардероб на H&M за сезон Пролет / Лято 2015 >>

Нов поглед към градския мъжки гардероб на H&M за сезон Пролет / Лято 2015

Артикулите, които определят градския мъжки гардероб, заемат централно място в колекцията мъжки облекла на H&M за сезон Пролет / Лято 2015. Наред с блузите,
рокерските якета, парките, деним якетата и саката, се предлагат и суитшърти с много ципове, ризи с термозалепени шевове и суитшърти от плътна скуба материя, които представят един съвременен поглед към градския начин на обличане.

Колекцията ще се продава от март в 150 магазина по целия свят, както и в България.

"Градският гардероб за мъжете се променя постоянно. За пролетта H&M предлага въздействаща визия, която комбинира вдъхновени от спорта модерни облекла,
изработени от иновативни материи. Атмосферата на града се изразява чрез графична палитра от нюанси на черното, сивото и бялото със зелени контрастни акценти", казва Андреас Льовенстам, главен дизайнер на мъжко облекло в H&M.

ТЕМИ
• Свеж поглед към градските класически облекла, като памучна версия на якето от деним в черно, сако с къса подплата, бомбър от метализирана материя, както и
кожено рокерско яке със състарен ефект.
• Техническите тъкани усилват футуристичното усещане – от тях са изработени тъмносин мрежест бомбър с цип и суитшъртът от плътна скуба материя с космически принт.
• Тесните дънки са с подсилени колене, елегантните панталони са скъсени, а спортните долнища са изработени от трико или изкуствена кожа.
• Основните облекла са заредени с нова енергия, която личи най-вече при снежнобялата риза от поплин с термозалепен джоб, яркозеления плетен пуловер и
тениските с дълбоко обло деколте или от гладка кожа.

МАТЕРИИ
Памук, кожа, мрежа, трико, лен и найлон.

ЦВЕТОВЕ
Черно, различни нюанси на сивото и бялото, яркозелено.

ОСНОВНИ АРТИКУЛИ
Дънково яке, бомбър от метализирана материя, кожено рокерско яке, парка от памук и найлон, суитшърт от скуба материя с космически принт, тъмносин мрежест бомбър, тениска с дълбоко обло деколте, риза с термозалепен джоб, яркозелен пуловер, елегантни скъсени панталони, дънки с подсилени колене и спортно долнище от изкуствена кожа.

ОСНОВНИ АКСЕСОАРИ
Голяма раница, черни класически обувки с връзки и кецове.