И ний сме дали нещо на света, на вси жени токчета да носят. Тази новина спокойно можем да започнем по този начин. А защо ли? Защото българка създаде първите по рода си сменяеми токчета за дамски обувки.

Иновативната идея бе представена за първи път пред публика на българо-румънски форум посветен на иновациите, който се проведе в Русе, а името на напредничавата наша сънародничка е Маргарита Тенева-Митева, която освен всичко е и бизнес дама, съобщава БГНЕС.

Маргарита е създала прост механизъм, с чиято помощ върху еластична подметка могат да се поставят токчета с различна височина. Така жената може да бъде едновременно делова на бизнес среща и практична при шофиране или всекидневни ангажименти.

За да бъде защитено решението за издаването на сертификат, са правени проверки в Американското и в Европейското патентни ведомства. За наша радост не са открити изобретения, наподобяващи българското, които да са толкова изчистени като механизъм и идея.

В момента се търсят производители, които да се заемат със задачата да изработват иновативния продукт. Базовият модел пък е в процес на тестови изпитания. Според специалистите вариантът на обувка със сменяеми токчета ще се радва на сериозен интерес от страна на дамите, защото е практичен и необходим.