Изборът на бански може да е забавно и приятно занимание или пък истинско изпитание за самочувствието ни. И в двата случая обаче най-важен е крайният резултат - плажен екип не само по мярка, но и подчертаващ достойнствата и прикриващ недостатъците ни.

За всички дами, които искат да са безупречни в избора си, експертите от салон за бельо Bra Clinic са подготвили няколко полезни съвета.

Заложете на бански, който да повдига и поддържа бюста, горна и долна част, които пасват еднакво добре и модел, който подхожда на фигурата и създава баланс. Звучи лесно на теория, но никой от нас не е съвършен, така че ще трябва да се справим с няколко предизвикателства.

Основата е избирането на правилния размер.


Повечето жени носят бански с прекалено малки чашки и прекалено голяма подгръдна обиколка. Препоръчително е горнището на банските да е с размер, съответстващ на сутиена – комбинация от буква за чашката и число за подгръдната обиколка. Само така бюстът ще има гарантирана подрепа и ще изглежда страхотно.

Две трети от жените са по-широки или в горната, или в долната част на тялото си.

Въпреки това избират еднакъв размер горнище и долнище. Има много лесно решение – залагайте на бански от две части, които се предлагат поотделно, позволявайки комбинация на различни размери. Така ще балансирате разликата между горната и долната част на тялото си. Ако горната част е по-широката ви е нужна подкрепа за гърдите, така че да бъдат повдигнати и оформени. Комбинацията с долнище с подвижна, разгъваща се част, която може да прикрива корема, ще балансира фигурата и ще издължи силуета.

В наши дни има такова разнообразие, че е трудно да избереш правилния модел. Това вероятно е част от причината много от нас да грешат.

Ако банският е набръчкан и нагънат и отказва за стои на едно място, това е сигурен сигнал, че не е правилно подбран.

Търсете бански със структура, която може да осигури подкрепа на гърдите. Малки декоративни елементи могат да привличат вниманието към една част от тялото, която искате да подчертаете и да прикрият части, които предпочитате да не показвате.


Носенето на цял бански, който прави фигурата да изглежда като колона, също не е препоръчително. Има дами, които не се чувстват комфортно да се разхождат по плажа по бельо, а банските в общи линии прикриват точно толкова. За да скрият тялото си, те често се спират на цял бански, изработен от разтеглива материя и без никаква поддържаща структура. Това не е добра идея. Такъв бански не дава никаква подкрепа на гърдите. Затова трябва да търсите цял бански, който дискретно и с помощта на вградени банели и конструкция на сутиен да оформя бюста и да открива талията. Чудесен начин да приберем корема е да търсим модели с оформящи панели от стегната материя или с хитра щампа, които оформят визуално силуета и ни правят да изглеждаме по-стройни.