Толкова приятно бях впечатлен от комикс пъстротата на новата колекция пролет/лято 2014 на KNAPP – The Swag n' Chic Light collection – че нямаше как да не потърся дизайнера Антония Йорданова от модния бранд за кратък коментар към последната им фешън линия. Ето какво ми каза й самата тя…

 

За първи път тази година разделяме във времето представянето на двете колекции – основната и Light линията за сезона. По традиция Light е по-силната и очакваната колекция през топлите месеци, откакто започнахме да я посвещаваме на колеги, чиито талант адмирираме. Именно затова се забавихме мъничко с The Swag n' Chic колекцията, тъй като силно вярвахме, че тя има нужда да "обере овациите" сама, а и е достатъчно различна от основната, която представихме преди месец и както знаете е посветена на спортните заемки в градския стил.

Досега KNAPP никога не е излизала толкова драстично от облика си на марка с женствени силуети и търсения, но се надяваме, че експериментите ни са в рамките на допустимото и вероятно с тази колекция ще докоснем сърцата на момичета, които до момента не са ни познавали в тази светлина. Голямото вдъхновение за тази Light линия беше илюстраторът Теодор Лозанов, който има невероятен усет към изграждането на характер и детайлите.

Харесваме и следим работата му и беше въпрос на време да споделим с него желанието си да създадем нещо заедно. А след като направихме първата крачка и той повече от бързо каза ДА, за нас остана да доизградим концепцията си, да получим от Тео готовите персонажи и да намерим място за всеки от тях на съответната дрешка. Симпатичните младежи са вече в шоурума на KNAPP.

 

Фотограф: Диляна Флорентин

Илюстрации: Теодор Лозанов

Стайлинг и дизайн: Антония Йорданова и Кристина Бъчварова

Конструктор: Даниела Попова

Асистент-фотограф: Виргиния Янчева

Грим: Слав Анастасов

Коса: Марина Попова @ Beauty salon Georgi Petkov

Модел: Дженифър Робъртс @ Ivet Fashion Model Agency

Кецове и слънчеви очила: BLOK SHOP

Шапки: 45 Street

 

Хвърли едно око и на The Sport n' Chic collection S/S/ 2014 на KNAPP (шоурум на "Граф Игнатиев" 11, ет. 1).

 

*SWAG - светлина върху нееднозначната абревиатура ни хвърля Urban Dictionary