Месецът се изтъркулва бързо и вече можем да започнем обратното броене до 31 октомври - вечерта, в която няма нищо страшно да сте страшни, а напротив. Всеки лош герой може да се превърне в реалност или вие да измислите нещо невиждано. Любимата на много момиченца Пепеляшка, може да се превърне не в принцеса, а в кърваво секси дяволче, вещица, Баба Яга, а пък принцът в кон... извинете, може би в дявол ще е по-добре. Тук-там в магазините за дрехи можете да откриете някоя перука, маска или чорапогащник с тиква, но ние ще ви предложим осем места, които ще са по-добрият "моден асистент" за вечерта на Вси Светиии.

1. Карнавален МагЪзин "Нещото"

Това е от този тип магазини, в които можете да отидете, без да знаете какво търсите, защото "нещото" за вас ще бъде там и ще ви грабне. Предлагат не само костюми, а и всякакви щури джунджурийки - хем от страшните, хем от забавните. Ако сте решили този Хелоуин не просто да плашите, а и да правите номера на приятелите си, то ще откриете всякакви реалистични мишки, буболечки и какви ли не твари...

Цени: Кървави ръкавици, перуки, фалшив нос, коса, убийствен чорапогащник, тематични балони и други неща варират между 5-20 лв., а един цял костюм е между 40-50 лв.

Адрес: София, "Княз Борис I" 145 (близо до метростанция "Сердика"), наличен е и онлайн магазин.

2. "Carnival for you"

Ще откриете изобилие от дамски, мъжки и детски костюми, аксесоари, перуки, маски и декорации. Те са уникални и едва ли ще има друг като вас на партито, а най-хубавото е, че са под наем и после просто ще ги върнете в магазина. Ако това, че някой друг е използвал пелерината на Баба Яга, не ви притеснява и няма място за нея в гардероба (за пелерината, не за бабата...), то това е идеално за вас. 

Цена: Детските костюми се наемат срещу 20-30 лв., а тези за порасналите между 40-50 лв. Предлагат и костюми под наем за домашните любимци срещу 12 лв.

Адрес: София, бул. "П. Евтимий" 3 (партер), имат и онлайн каталог.

3. "Куку магЪзин"

"Куку МагЪзин" отваря врати още през 1993-а, а неговите кръстници са Слави Трифонов, Любен Дилов-син, Петър Курумбашев, според информация в официалния сайт. Предлага откачени подаръци (някои само за 18+), Хелоуин маски, костюми, шапки, перуки и какви ли не парти неща. Тук костюмите са малко по-скъпи, но пък можете да ги препродадете за следващия празник.

Господарка и Господар на мрака
Снимка: kuku.bg

Адрес: София, ул. "Раковски" 117, наличен е онлайн магазин.

Цена: между 50 и 120 лв.

4. "Асико"

"Асико" може и да са ви познати, но едва ли това е точно с костюмите... Повече от 20 години компанията рисува с фойерверки в небето и се занимава с пиротехника. Те имат два магазина в столицата и складова база. Освен пиротехниката и парти услугите, които предлагат, можете да се снабдите и с различни атрибути и костюми за Хелоуин от онлайн магазина или на място. 

Костюм на скелет
Снимка: www.shop.assiko.com

 

Адрес: София, ул. "Пиротска" 25 (в пешеходната зона, близо до Женския пазар) и на ул. "Сан Стефано" 1 (на ъгъла с бул. "Янко Сакъзов", срещу входа на парк "Заимов").

Цени: Аксесоарите и костюмите вариварт от 2 до 90 лв, като един костюм е средно между 15 и 40 лв.

5. Карнавален магазин "Маската"

Едва ли някой ще отрече, че това е раят на карнавалните джунджурии. Намира се в Свищов, но има онлайн магазин и при всяка доставка за сметка на клиента, той има отстъпка 10% от сметката - звучи честно, нали. Ясно е, че можете да откриете костюми за деца и възрастни, но по-специалното е, че в маската има над 100 вида маски за Хелоуин. И честно казано, ако сте с правилната маска, то костюмът е готов!

Снимка: maskata-shop.com

Цени: маските варират от 1 до около 40 лв., а костюмите от 8 до приблизително 70 лв.

Адрес: Свищов, ул. "Цар Освободител" 27.

6. "Arlekino party store"

Страшните облекла са тук и те издават звук, очите ви започват да светят когато сте тях или поне, ако искате да сте зомби пират на 31 октомври. "Арлекино" сякаш е по-подходящ за децата, но и възрастните могат да открият това, което търсят или пък то тях...

 

"Готина скелетка"
Снимка: www.arlekinobg.com

Адрес за кореспонденция: София, бул. "П. Евтимий" 3 (партер), а магазинът е онлайн.

Цени: Цените на дамските костюми са от 40 до 100 лв. 

7. "На тъмно"

Всички, които познават "На Тъмно" знаят, че се е превърнал в емблема на българската градска култура. Първият магазин е отворен през 1994 г. във Варна. Насочен е към младите хора в страната и определено е оазис за тези, които знаят, че е хубаво да си различен. Така, точно в "На тъмно", можете да потърсите един разчупен костюм за вечерта на "Вси Светии" и да го откриете.

Кървавата Мери/ Bludy Merry
Снимка: www.natamno.com

Адрес: София, ул. "Иван Вазов" 13 (има магазини и в Русе, Велико Търново, Пловдив, Плевен, Добрич, Варна, Бургас и Благоевград), както и онлайн магазин.

Цени: от 4 -5 лв. за маска до 40-50 лв. за костюм.

8.  Парти магазин "Веселяци"

Хелоуин за нас е просто ден за забавление, а парти магазините имат нюх и усещат това... Във "Веселяци" има предложения за всеки празник и не биха пропуснали да предложат нещо и за вечерта на 31 октомври, с което да сме страшни и интересни. Лошото на парти магазините е, че ти сам си създаваш костюма от различните комбинации - маска, перука, наметало... Лошо ли казах, това му е хубавото!

Страшна маска с коса - новата Баба Яга
Снимка: partimagazin.bg

Адрес: София, ул. "Одрин" 74.

Цени: варират от 10 до 30 лв за артикул.

И да припомним, че няма страшно да сте страшни за една вечер! Почвайте работа по костюма, ако не сте го открили.