Дами, готови ли сте за нещо практично и красиво, защото сме сигурни, че ще обикнете идеята още от първите снимки!

Преди известно време българка беше изобретила обувки със сменяеми токчета, но следващите обувки направо ни удивиха, защото със смяната на тока, визията на обувката се променя изцяло – от ежедневна в официална, вечерна и в съвсем различна стилистика.

Израелската дизайнерка Даниела Бекерман, която в интерес на истината се занимава не само с мода, но и с интериор и дизайн, е създател на обувките 5 в 1, наречени Ze O Ze.  По всичко личи обаче, че модата й се отдава с лекота.

„Чрез наблюдения на хората около мен, събрах различни истории за промяната на идентичността във всеки. Тази, която ме вдъхнови да създавам обувките, беше историята на една близка приятелка, която се премести от кибуц* в големия град. Символът за промяна в живота й беше, че започна да носи обувки вместо да ходи боса. Същият човек, само че с различно облекло.”

В превод от иврит Ze O Ze означава „това или това”, а всъщност трябва да звучи така: това или това, или това, или това, или това, защото с няколко бързи и отработени движения дамските обувки се превръщат от балеринки в обувки с висок ток, с каишка, с капса и с връзка – цели пет разновидности на един модел.

Не можем да не отбележим и екологичната страна на нещата. Не знаем дали Даниела е целяла използването на по-малко материали с цел опазване на околната среда, но резултатът е факт. Имате цели 5 чифта различни обувки, без да са изхабени материали за толкова.

А вие кой oт петте модела си харесахте?

*кибуц – селскостопанска общност в Израел, нещо като село