„Щастливеца” на бул. „Витоша” 27 (между „Солунска” и „Денкоглу”) е четвъртият ресторант на великотърновската верига. В топлия майски ден навън няма места и сядаме вътре сред характерния за веригата кукленски интериор с елементи на кичозност, който напомня повече за сладкарница.
В обедното меню вниманието ми привлече таратор с моркови и лешници (3,80 лв). Попитах сервитьора дали в него има краставици и се оказа, че той не знае, което е малко нелепо. Оставих таратора за следващото посещение и избрах бистра пилешка супа със зеленчуци (4,60), която по състав и вкус се оказа по-близо до борш. Супата пристигна в завидно количество и гореща, което за мен е по-добрият вариант, защото едно ястие винаги може да поизстине, докато си говориш с приятелите, но не може да се сгрее самичко. Единственият проблем на супата бе, че е пресолена. Тънката пълнозърнеста питка, която се пече на момента, също бе по-солена от нормалното, както впрочем и цената – 2,90 лв.
Сервитьорът забрави да донесе основното – пълнени чушки с яйце и сирене върху доматен сос (7,90), та трябваше да му напомня. Вкусно ястие, чийто сос бе превъзходен.
До десерт (5-7 лв.) не стигнах, защото бях сит, а и щях прекалено много да надвиша бюджета си.
В галерията ще откриете снимки и на ястията на моите сътрапезници: веган разядка с нахут, телешки джолан с прясно зеле, салата.