Лятото е към края си, но не и фестивалният сезон в Бургас - Фестивал на Рибата и Виното ще обогати есенния културен календар на черноморския град със специално подбрани кулинарни изкушения и събития. 

Фестивалната зона ще събере на едно място кулинарни шатри на някои от най-добрите бургаски морски заведения, а готвачите им ще приготвят пресни морски деликатеси директно пред посетителите. 

Всеки, който чувства себе си кулинар, ще може да вземе участие в конкурсите за любители, а ако имате малко повече опит в кухнята, можете смело да се впуснете и в конкурса за "Най-вкусна рибена чорба".

Селектирани изби от цялата страна ще представят най-добрите си вина, допълнени със съвети какво вино с каква храна трябва да съчетаваме. 

В края на всеки фестивален ден организаторите са приготвили атрактивни концерти и прожекции на филми с морска тематика. 

На 13 септември музикалната програма е поверена на "Обратен ефект" и бургаската група "Силует". Музикантите от морския град скоро не са свирили пред родна публика и ще се съберат специално за фестивала. 

На 14 септември 2019 на сцената ще се качат група "P.I.F." и Miry (Мирян Костадинов), който смело превзема музикалните класации с авторските си парчета. Димо Стоянов и компания пък ще ни изпълнят най-доброто от репертоара си, както и най-новите си парчета. 

Последният фестивален ден – 15 септември - е посветен на някои от най-емблематичните български изпълнители – от сцената на фестивала ще прозвучат част  най-обичаните песни на "Тоника СВ" и момчето, което говори с морето – Панайот Панайотов. 

Фестивалната зона с вход свободен ще бъде разположена в парк "Приморски" (до Експоцентър "Флора") и ще работи от 11:00 до 22:30 ч. всеки ден.