Тази неделя в поредицата "Менделсон" своята любовна история ни разказват Мая и Крум Савови. Каква е тяхната рецепта за семейно щастие? Вижте във видето и текста:


Той казва, че е срещнал Мая в точния момент от живота си - в момент, в който вече всичко е видял, преживял и опитал. Любовта на живота му го дарява с две прекрасни деца – 12-годишните Крум младши и Катрин. Двамата са заедно вече 15 години.

Крум: Нещата следваха своя естествен ход на живота, аз като професионално ангажиран със спорт и маниак на тема футбол, тенис, фитнес, имах някаква поредна травма, разтежение, влизам в аптека на Плиска от страната на хотела да си купя лечебно средство за мазане за някакво не особено значително травматично събитие и я виждам вътре в аптеката. В началото мислех, че е клиент, който ще си купува и докато си чаках реда чух, че по делови повод, служебно си говори с жената за лекарствата. Тъй като тя излезе, а на мен не ми беше дошъл реда още, отсвирих тази ситуация, защото такава жена прави впечатление на секундата. Тръгнах след нея по стълбите през подлеза и няма хронометър, който да съм пуснал, но в общи линии на двайстата секунда си казах "Това е моята жена", на трийстата я бях заговорил. На минута и половина знаех име, професия, на третата минута й бях взел телефона.

Мая: Само че ти не знаеше дали е истински. Той е достатъчно популярно лице, но това, че знаех кой е не беше в негова полза, защото той се водеше, че е Дон Жуан и си помислех, че съм поредната жена, която заговаря за деня, не помислих, че нещо сериозно може да излезе от това нещо.

К.: За мен най-важният въпрос беше дали не е женена, защото тук не ставаше въпрос за флирт, свалка, аз вече за себе си имах нагласата, че нещата трябва да се случат в перспектива.


М.: На мен идеята ми беше, че не очаквах нищо сериозно и не исках да правя нещо, в което не съм сигурна, но пък той беше достатъчно настоятелен и показа, че е сериозен в отношението си и може би затова се състоя тази първа среща, някакво обедно кафе беше. И от там нещата тръгнаха със зверска скорост, защото в крайна сметка ние се оженихме за по-малко от година. На третия месец заживяхме заедно.


К.: Годежът беше на петия-шестия месец, сватбата на осмия, август се запознахме, на 14 февруари се сгодихме и на 23 май се оженихме.

Спомняш ли си как му каза, че си бременна?

М.: Той видя теста, аз не исках да го гледам, имах преди това много отрицателни тестове и мисълта да видя едната чертичка беше ужасяваща. Направих го и му го дадох и той дойде с писалката и каза „Две чертички значи ще са две“. Което не е точно тълкование, но излезе прав.

К.: Те бяха много чакани след една неуспешна бременност, много желание. За мен се появиха в етап от живота ми, в който всичко останало ми се беше случило и всичко важно беше изживяно и професионално, и лично, и възрастово, и те по нормален начин заеха централно място в моя живот.

Какъв баща е Крум?

М.: Страхотен. Нещо, което не съм очаквала.

Тя каква майка е?

К.: Като всяка красива и суетна жена попаднала на подходящия баща, на който абсолютен приоритет са му децата, по женски експлоатира тази моя отдаденост и съумява да не се лишава от нейните желания, интереси и ангажименти.

Участвахте в един проект на бТВ "Смени жената" - защо го направихте?

К.: И досега ни питат.

М.: Беше хубав опит, възможност човек да погледне живота си отстрани и да си направи равносметка, мисля, че бяхме приятно изненадани от усещането да участваш в този формат.

К.: Между другото аз съм от тези, които вярват, че съдбата на човек е предопределена и каквото му е писано ще се случи в живота, но и другата теория, че трябва да я провокираш тази съдба и точно в този формат беше доказателството.

Вярваш ли, че е било съдба да срещнеш Мая?

К.: О, да. Част от хубавите неща, които ми е предначертал някой някъде, са били това - да я срещна, да се оженим, да имаме тези фантастични деца, да ми осмисли важната част от живота по начина, по който като се събудя всеки ден да си казвам аз съм един щастлив човек, мъж постигнал неща, които много хора мечтаят, но не винаги успяват, аз съм успял.