Различни видове месо, различни техники за готвене и букет от подправки - това са някои от особеностите на френската кухня. Касуле е ястие от южната част на Франция, в което по апетитен начин са комбинирани боб, свинско месо, наденица и патешко.
300 г бял боб
1 глава бял лук
2 зрънца карамфил
1 буке гарни /няколко стръка мащерка, дафинов лист, магданоз/
1 морков
20 г доматено пюре
1 домат
2 скилидки чесън
0.5 л пилешки бульон
100 г свински корем
100 г шунка
50 г патешка мазнина
20 мл винен оцет
5 зърна черен пипер
За месото:
50 г селъри
100 г лук
50 г морков
100 г праз лук
2-3 стръка мащерка
200 г ребра
200 г свинска наденица
дафинов лист
50 г патешка мазнина