Росица Димитрова е първата българка, избрана от Кралската обсерватория на Гринуич за един от астро фотографите на годината. Да бъде в селекцията им за нея е сбъдната мечта. 

Смелите и талантливи хора винаги са ни вдъхновявали. Все ни се иска да се доближим до тях, да си поговорим, да разберем как са стигнали до тук. Затова Роси Димитрова застана от другата страна на камерата за един звезден разговор за снимките, Луната, търпението и знака за безкрайност във видео рубриката ни "Малки разговори". 

СНИМА ФАЗИТЕ НА ЛУНАТА - РЕЗУЛТАТЪТ Е ЗАШЕМЕТЯВАЩ!

Нейна снимка с фазите на Луната преди време става тотален хит в интернет. Около 7-8 месеца й отнема, за да я направи в цялост. И ако си мислите, че това е просто поредица от кадри - грешите! За да се получи грандиозният финален кадър, Росица Димитрова се консултира с астрономи и изготвя огромна таблица в Excel с часовете на изгрев, които й помагат да разбере как се движи луната. 

Когато наслагва всички снимки, се оказва, че движейки се в своите фази, луната образува сърце

СНИМА ПЪТЯ НА СЛЪНЦЕТО В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 1 ГОДИНА

"От една и съща позиция го снимах, за една година. То описва знака на безкрайност. Също беше много интересен и предизвикателен този огромен проект!"

Сред звездите, изгревите и луната, Роси понякога се чувства малка - "прашинка от нещо толкова огромно и това ми доставя удоволствие". 

Снимка: Евгений Милов

Изгрев или залез предпочита, как се снима Млечен път на Болата и вярна ли е фразата Sky is the limit - гледайте във видеото. 

Снимка: Евгений Милов

Още интересно видео съдържание гледайте на LADYZONE TV.
Виж! Вдъхнови се!