Красива, талантлива и неподправена – това е Надежда Александрова-NICKA, младата надежда на българската музика. Позната е на българската публика с участието си в 6-ия сезон на музикалния формат „Гласът на България“, където стана четвърта.

Преди три месеца NICKA представи своята дебютна песен „Upset“.

Смело мога да кажа, че това ми е любимата песен!“, споделя младата певица, която вдъхновена от своите лични наблюдения, написва и музиката, и текста на парчето.

„Upset“ ни представя една съвременна гледна точка на „наранена дама, която търси бързо решение, бърз изход“ в различните си връзки.

Даже, ако се проследи текста, лирическата героиня осъзнава, че е неефективен метод за справяне, но знае, че само за малко ще може да се почувства по-добре. Което е самоиронията, тя си намира пътища в текста на парчето“, добавя още NICKA.

Младата певица споделя, че позитивните коментари към песента са й доказали, че българската публика не трябва да се подценява никога, защото е много интелигентна и жадна за качествена музика.

Като че ли забелязвам в новото поколение български артисти, че започват да променят нещата и да произвеждат качествен материал. И това и заслужава българинът“, казва финалистката от „Гласът на България“.

Снимка: Евгений Милов

NICKA изтъкна и предимствата на това един артист да има собствено творчество: „Излизаш като себе си, да пееш себе си, да заявиш себе си... Друго е просто да пееш свои неща“.

Преобръщащ пункт за живота ми – така младата надежда определи участието си в „Гласът на България“. С огромна доза благодарност NICKA споделя, че малко преди формата е била на кръстопът дали да поема по пътя на музиката. „Гласът на България“, ако искаш са се занимаваш с музика, е много добър старт. Защото понякога на българския пазар е трудно да тръгнеш от нулата“,добавя финалистката.

Особено впечатляващ факт е, че изпълнението на песента „Wicked Game“, с която NICKA се явява на „Кастингите на тъмно“, е най-гледаното видео в официалния YouTube канал на формата. Представянето й е включено и в топ 3 най-добри изпълнения на това парче в рамките на формата в световен мащаб.

Аз съм в шок как имаше толкова голям отзвук и как толкова хора реагираха по този начин. И няма как да не ме кара да се чувствам сякаш съм направила нещо специално, защото хората по някакъв начин се чувстват докоснати от изпълнението“, емоционално си припомня талантливата музикантка.

Снимка: Евгений Милов

NICKA впечатлява със своя начин на мислене, със своята философия за живота. На въпроса дали е заето сърцето й, тя отговори по следния начин:

Връзката не те затваря, не те заема. Напротив, тя те освобождава“. И по пътя на тази логика тя потвърди, че е „освободена“.

Какво още сподели NICKA за музикалната сцена у нас, би ли участвала в „Евровизия“ и какво значение влага в татуировките си – вижте във видеото в подкаста „Малки разговори“.