Катя Антонова е една от най-известните и обичани детски писателки в България. Автор е на поредицата "Феята от захарницата", а също и на поредицата „Какво значи да си…“ , „Двете кралства“, „Принцесешки истории“ и „Рибка“. Ако трябва да я представим така, както ни идва от сърцето, тя е създател на вълшебство чрез думи. 

Срещаме се с Катя Антонова в подкаста "Малки разговори", за да ни разкаже повече за премиерата на шестата книга от поредицата за феята Ванилия, къде може да се слуша и какво е специалното събитие на 1 юни, свързано с изданието. 

В навечерието на празниците 24 май и 1 юни се появява "Две трудни цветя и един фейояд" - една книга, горещо очаквана в света на българската детска литература. Тя е достъпна за публиката от 22 май само във водещата платформа за аудио и е-книги Storytel.

Гледайте целия разговор във видеото. 
Последвайте ни в канала ни в YouTube. 
Слушайте и на Spotify. 

Премиерата на "Две трудни цветя и един фейояд" ще бъда отпразнувана и на специално събитие в Деня на детето, 1-ви юни. Всички приятели на Ванилия са поканени на сцената на „Панаира на книгата“ в градинката на НДК в 11.00 часа, където ще имат възможност да се срещнат лично с Катя Антонова и Силвия Петкова и да чуят откъси от новата история.

СЛУШАЙ АУДИОКНИГА, СЛУШАЙ СЪРЦЕТО СИ

Катя Антонова открива любовта към книгите още преди да може сама да чете, защото нейната майка й чете всеки ден. В същата магия се превръща и партньорството й със Storyel, в което решават да бъде разказана предисторията на феята, и то първо под формата на аудиосериал. Така децата, които все още не могат да четат, ще се насладят на всяка фраза от историята. А родителите им? О, да - онова чисто удоволствие да релаксираш, докато слушаш история у дома или в колата.

Снимка: Евгений Милов

Как децата успяват да накарат Катя Антонова да напише шеста част от поредицата - чуйте във видеото. 

"Тази книга е много по-специална от всички останали, по-различна и по-голяма като обем!" - споделя ни катя Антонова.

 

ЕДНА ВАНИЛИЯ ЗА СМЕЛОСТ

Петата част на поредицата за Ванилия слага край на нейната история. Но за децата е трудно да сложиш точка, когато обичаш някого. А Ванилия с всички нейни пакости, смели решения и забавни приключения безспорно е обичан герой. 

Снимка: Евгений Милов

 

"Ванилия е много щура, неуправляема, смела и забавна. От друга страна, е с добро сърце, умее да обича, да подкрепя и е един чудесен приятел!"

Катя Антонова споделя, че обожава децата. Самата тя е майка на четири. Понеже децата й отвръщат със същото, помолихме 3 от тях да й зададат своите въпроси - по детски любопитни и истински.

  • Защо Ванилия, а не Канела?
  • Ако феите ядат много сладко, ще им се развалят ли зъбите?
  • Надебеляват ли феите и по-трудно ли летят тогава?

Отговорите чуйте във видеото. 

За да озвучи поредицата с Ванилия Катя Антонова избира актрисата Силвия Петкова. Глас и човек, който носи в себе си и пакост и майчина топлина. 

"За мен тя брилянтно пасва не само на характера на Ванилия, но и на характера на книгите. Точно тази пакостливост много ми допада. Силвия Петкова излъчва топлина, дори чрез гласа си!"

Ванилия вдъхва кураж и смелост на много деца. Какво ще се случи в новата книга?