Кристина Терзиева е завършила столичното 18 СУ "Уилям Гладстон" с арабски език. Иска да следва психология в Софийския университет. За семейството си споделя, че са изключително близки и сплотени, вкъщи винаги е забавно.

Снимка: Евгений Милов

"Ние сме като приятели, не сме типично стегнато семейство, което да не си споделя проблеми и т.н.", казва тя.

Кристина е от Драгоман, но всеки ден е пътувала до София, за да посещава училището си. 

"Искам след време да се развия в такава среда и да съм успешна в това, което ще правя", заявява Кристина.

Снимка: Евгений Милов

"На второ място е това да съм успешен психолог, а на първо е да съм обичана, обичаща и да имам здраво семейство каквото имам сега, да съм силна, упорита и търпелива най-важното", споделя младото момиче за мечтите си.

Снимка: Евгений Милов

В свободното си време Криси обича да си почива и да гледа сериали, а конкретни планове за лятото още няма заради работата й като администратор. 

"Аз работя от 14-годишна. Обичам да си имам моите лични финанси, да се оправям сама", казва Кристина.

Снимка: Евгений Милов

Мая Бонкалова е втората ни гостенка, която завършва Американския колеж в София тази година. Тя избира да продължи своето образование във Виена, където ще учи бизнес и управление със специализиране в лидерството.

"За мен е изключително важно да бъда в среда с хора от целия свят, защото смятам, че е много ценно да създаваме контакти особено на такъв ранен етап с хора от всякакви култури", коментира Мая избора й на университет в чужбина. 

Абитуриентката смята, че е наследила от баща си предприемаческия нюх и желанието да се занимава с бизнес.

"Семейството ми е изключително пъстро и колоритно - благодаря им, че са ме направили човекът, който съм", заявява тя.

Снимка: Евгений Милов

Мая мечтае да бъде успешна и родителите й да се гордеят с нея.

"Смятам, че след всички тези години, които те са инвестирали в мен, е редно след 5 или 10 години да застана пред тях и да изпълня очите им със сълзи от щастие", споделя Мая.

Снимка: Евгений Милов

А ние пожелаваме на двете млади момичета попътен вятър в живота и сбъдването на мечтите им! не пропускайте да видите и как двете отговориха на въпросите ни в блиц интервюто по-долу.