Ако в аптеката имаше добавка, която да обещава красиви рамене, трицепси, корем и бедра, сигурно опашките щяха да са километрични. Ако ви кажа, че тази добавка всъщност са лицевите опори, веднага ще се намръщите.
Единици са жените, които харесват лицевите опори – това е като да харесваш математиката - интересна ти е само ако я разбираш, имаш високи оценки и не ти е никакъв проблем да решиш задачата.

Има начин да се научите да правите лицеви опори започвайки още днес. Това ще стане постепенно, но с 2-3 тренировки седмично и за няколко месеца ще напреднете. И следователно ще можете да се насладите на красиви ръце и стегнати корем и бедра.

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Лицева опора от колене


Заемете позиция за лицева опора, с длани под раменете и опора на колене. Нека тялото ви е в една линия от тила до коленете. Стегнете дупето. Бавно сгънете лактите и се спуснете надолу - водят гърдите. Когато раменете ви минат нивото на лактите се избутайте обратно. Ако не ви е възможно да се избутате обратно, легнете на земята.

Бележка:
В случай, че сте легнали на земята и нямате сили да се избутате, направете 7-8 опита, при които само се спускате и след това започвате упражнението отначало – поставяте тялото в една линия, дланите под раменете, сгъвате лактите и се спускате бавно.

Бележка 2: Важно е как сгъвате лактите. Ако погледнете тялото си отгоре, ръцете трябва да оформят стрелка с гръбнака и главата. Лактите не са встрани от тялото, а излизат на близо 45 градуса.

Правете лицева опора от колене на всяка тренировка, докато стигнете 15 повторения. След това може да преминете към следващото ниво.
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Лицева опора от наклон


Заемете позиция за лицева опора, като изберете стол легло или друга удобна опора, с длани под раменете и крака със събрани пръсти. Стегнете силно дупето, натиснете пръстите на краката в земята и дланите в опората. Бавно се спуснете надолу и се избутайте обратно - колкото пъти можете.

Правете лицева опора от наклон, докато стигнете 15 повторения. След това преминете към следващото ниво.
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Класическа лицева опора


Тази, която мразите от училище. След като сте минали предишните нива обаче, може и да ви стане любима. Поставете ръце под раменете, тялото в една линия, краката на ширината на раменете. Бавно се спуснете надолу, докато раменете минат под нивото на лактите и се върнете с рязко натискане с длани и пръсти.

Правете тези лицеви опори, докато стигнете 10. След това може да опитате и
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Лицеви опори от топка

Тази версия натоварва цялото тяло, особено корема и раменете. Поставете крака върху швейцарска топка и позиционирайте дланите под раменете. Бавно се спуснете надолу - натискайки топката и дланите в земята, се избутайте обратно. Направете максимален брой повторения и починете.

Може да изпълнявате всяко от тези упражнения в 2-5 серии – 2-3 пъти седмично, в зависимост от нивото на физическа подготовка.

Ако имате въпроси за лицевите опори, задайте ги във форума или направо на стената наLadyZone.bg във Facebook.

Със съдействието на
www.artofrealfood.com

Не забравяйте за конкурса ни "Здравословен офис на седмицата" - нашата инициатива за по-добро хранене в работно време. Снимайте и ни покажете какво обядвате, очакват ви награди.