Ангелина Белчева – мениджър локални продукции в bTV и продуцентът, който реализира най-позитивното предаване в българския ефир за 2016 – „България търси талант“. 

Юбилейното 5-о издание на „България търси талант“ приключи с феноменален успех. Кой е най-запомнящият момент, който те остави без дъх?

Много са. Аз съм супер емоционален човек и когато се вълнувам, много ми личи. Помня, когато в най-голямата зима търсех място за снимки, което да е необикновено и никой да не е снимал кастинги там досега. Повярвайте ми, това не е много лесно. Тогава открих онова бижу - залата, в която снимахме театралните кастинги. Не можех да повярвам, че в София има място с такава ефектна архитектура. Следващият момент беше, когато подписахме договора с четвъртия член на журито… Мисля, че тогава си отворих малка бутилка вино от кеф. 
После, по време на снимките, всеки ден преживявах подобни моменти с участниците, техните истории и вдъхновяващия им хъс за победа.


За теб екипната работа е много важна и подбираш прецизно всеки, който участва в твой проект. Това ли е една от гаранциите за 100% успех?

Всеки продуцент, който смята, че е постигнал нещо сам, е в огромна заблуда. Екипът е всичко. Подбирам го прецизно, защото за мен атмосферата и човешките взаимоотношения са много важни. Търся трите най-важни неща: честност, интелигентност и енергия. Не искам да ставам сутрин с усещането, че тръгвам „на работа”, а да знам, че отивам при съмишленици и ми предстои чудно пътешествие. Тогава не усещам умора. Не харесвам хора без душа, мрънкачи, хейтъри и интриганти. С такива хора и да са гениални професионалисти, няма как да се сработим. Важно е да си добър и почтен човек, професионализмът идва с опита.

Ето сега ми хрумва, че едни от моментите, които съм запомнила и са ме оставяли без дъх, е да виждам как хората в екипа си помагат един на друг. Няма такъв филм, като „това не е моя работа”. Помня последните вечери в студиото след 14-часови репетиции, гледах лицата им… уморени, но очите им искряха! Никога няма да забравя това.

Зарядът ти на работа се дължи на много опит и професионализъм. Какви други качества е необходимо да притежава човек , за да създава толкова креативни проекти?

Трябва да ти е интересен самият живот. Трябва да си любопитен, неуморен, търсещ и дързък до известна степен, иначе как ще увлечеш хората по идеите си ?! Полезно е също да си даваш сметка колко много, непрекъснато има да учиш. Отпуснеш ли се в самодоволство - погубен си.

За теб телевизията е обсебваща... Какво ти дава тя?

Среща ме с чудни хора! Дните ми никога не си приличат, а за мен това е важно. До известна степен мисля, че ме направи и доста идиотоустойчива: ха ха  ха (това може и да не го публикувате, макар, че е вярно).

Отдадена си на работата си, за какво не ти остава време?
Нямам време за безсмислени срещи, вчерашни чувства, скучни разговори и хора с лоши вежди.

Какво има в гардероба ти?
Скелети! (смее се). Има удобни и много дрехи в черно. Мисля, че когато живееш шарено, не е проблем да се обличаш в този цвят. Харесвам много цветно бельо. Имам за всичките си настроения. Смятам, че една жена трябва да носи великолепно, секси бельо… дори и в дните, в които тя е единствената, която го вижда. По друг начин стъпваш някак. 

Татуировките?
О, да… няма как да ги подминем, нали?! Първата си я направих, когато бях на 25 и разбира се, не спрях. Давам си сметка, че в този си вид няма как да вирея в консервативна среда. Харесвам си ги всичките и имам късмета да общувам с чудесен тату артист, който сбъдва идеите ми. Истината е, че срещам и неодобрение и даже снизохждение понякога. Не съм загубила съня си от това. След стандартния въпрос „Боли ли?”, най-често ме питат „Не мислиш ли как ще изглеждаш с тях, като остарееш?”. Сега отговарям и смятам този въпрос за приключен: Ами, ще съм същата като вас на старини, само че с не толкова скучна кожа. Аз лично, си се чувствам великолепно в моята! Ще ми се с повече хора да е така…

Ще ми се повече да споделяме и изговаряме красивите си моменти, да се приемаме и живеем хармонично със себе си и света. Около нас има фантастични хора, малки герои, които си струва да показваме. Направихме го в талантливия ни проект. Сигурна съм, че скоро пак ще имаме тази възможност. Не знам как от татуировки минах пак на тема телевизия, но ето ви един положителен финал.

Новият проект, който ще направиш за bTV е?
Емоционален, поднесен с вкус, екстремен, романтичен, музикален, танцувален, положителен, запомнящ се, вдъхновяващ!