Джейсън Айзъкс е един от най-обичаните британски актьори, макар и в повечето случаи да го виждаме в ролята на злодея. Голяма част от зрителите го познават като надменния Луциус Малфой от поредицата за Хари Потър, но той всъщност е любим актьор на поколения кино и телевизионни зрители.

Тази седмица в интервю за сайта bigissue.com актьорът сподели, че в продължение на няколко десетилетия е имал проблем с алкохола и наркотиците.

Снимка: Getty Images

Джейсън Айзъкс за пръв път се е напил, когато е бил на 12 години

Айзъкс много добре си спомня първия път, когато сериозно е прекалил с алкохола. Това се е случило преди около 45 години, когато актьорът е бил на 12.

Един барман, когото тогава считахме за герой, но днес смятам, че трябва да бъде в затвора, ни даде пълна бутилка ликьор“, спомня си Айзъкс. „Изпихме цялото нещо в тоалетната, а след това излязохме при останалите на партито и се държахме идиотски.

Цяла вечер Джейсън и приятелите му са вилнели, вандалствали са и са повръщали. Самият Джейсън Айзъкс си спомня, че се е целувал с някакво момиче, а след това е припаднал на паважа и си е разбил главата.

На следващата сутрин се събудих с ужасно главоболие, вонях на повръщано и имах огромна рана на главата. Помнех само, че съм се направил на глупак. И нямах търпение да го направя отново.

Снимка: Getty Images

На 16 години е посегнал към наркотиците

Скоро алкохолът не е бил достатъчен на младежа, за да изпитва същите усещания, затова е направил следващата крачка:

Винаги съм имал склонност да се пристрастявам и на 16 години вече бях оставил алкохола назад и започнах любовната си история с наркотиците, която продължи няколко десетилетия“, признава Джейсън. „Почти 20 години нямах никакво друго желание, освен да бъда колкото се може по-далеч от собственото си сyзнание.

Снимка: Getty Images

В резултат на това актьорът е изпаднал в много тежка депресия и е загубил всички стимули за живот:

В един момент, не много преди да се изчистя, си спомням как си мислех, че няма да ми пука дори всички мои познати, абсолютно всички, да умрат. Всъщност даже щеше да ми хареса, защото щях да имам оправдание да си седя в стаята и да се друсам, а всички просто ще казват, че е разбираемо, като се има предвид какво съм преживял.

В интервюто си актьорът споделя, че това е оставило отпечатък в живота му, но не каза какъв е той. Айзъкс също така не споделя през какво е минал, за да се спаси. А на въпроса какви би си казал, ако можеше да срещне себe си на 16 години, отговаря само: „16-годишното ми аз щеше да се изненада, че ме вижда жив. Нямаше да повярва, че съм успял да открия щастието в простите неща – не винаги, не напълно, но достатъчно.