Наред със стотиците постижения в музиката като безспорна легенда в бранша Елтън Джон може да се похвали и с още едно, от което се чувства особено горд. 73-годишният изпълнител отпразнува 30 години, в които не се е докосвал до алкохол и наркотици.

Джон използва Инстаграм, за да се похвали, да благодари и да вдъхнови и други хора, които се намират в неговата ситуация:

„Наистина съм благословен. Ако преди 30 години не бях направил най-голямата стъпка да помоля за помощ, щях да съм мъртъв. Благодаря от сърце на всички хора, които ме вдъхновиха и ме подкрепяха по пътя.“

По случай годишнината музикантът е получил много картички, цветя и чипове за трезвеност, а до него неотлъчно са били партньорът му Дейвид Фърниш и двамата им сина – Закари и Илайджа.

Елтън Джон показа и тортата, с която отбелязва кръглата годишнина – сладкиш във формата на цифрата 30, украсена със свежи плодове.

Певецът е един от най-успешните и разпознаваеми музиканти на нашето време. Първата половина от кариерата му обаче е белязана от пристрастеност към алкохола, наркотиците, секса, а и бил булимик. През 1990 година взема трудното решение да се лекува от зависимостите си.

Снимка: Getty Images

Само преди дни стана ясно, че бившата му съпруга Ренате Блауел иска обезщетение от приблизително 3 млн. паунда, като твърди пред съда, че световноизвестният певец е нарушил условията по бракоразводния им договор.