Елизабет Рийзър, известна най-вече с ролята си на Есме Кълън във филмовата сага "Здрач", се е омъжила тайно за композитора Брус Гилбърт. Това се е случило още през август 2023 г., но актрисата едва сега разкри радостното събитие в живота си.

Тя сподели няколко снимки от тържеството в своя Инстаграм профил, а списание "Вог" публикува подробна статия за тайната й сватба.

Сватбената церемония се състоя в много тесен кръг в Италия. По думите на Елизабет първоначално двамата с Брус планирали да поканят много гости, но после разбрали, че това не ги устройва. Въпреки това поканата все пак уважили Сара Полсън и Холанд Тейлър.

Булката преминала до олтара в нежна полупрозрачна рокля на Даниел Франкел под звуците на мандолина и китара, а първият танц на двойката е бил под звуците на Cucurrucucu Paloma на бразилския музикант Каетано Велосо.

"Това беше пълно с емоции преживяване. Нещо се случи с нас, когато казахме обетите си. То промени всичко. През цялото време се опитвах да не плача, а после започнах да се смея", каза Елизабет.

Снимка: Getty Images

Историята на запознанството на двойката е доста романтична. Интересното е, че дълго време те са живели недалеч един от друг в квартала Силвър Лейк в Лос Анджелис, но не са общували. През 2017 г. Елизабет повикала на гости няколко приятели, за да могат всички заедно да поиграят с кучетата в задния двор на къщата ѝ.

Покрай тях минавал Брус, който също решил да разходи кучето си, като един от приятелите на актрисата решил да го повика, пише още БГНЕС. В крайна сметка нещата между тях се развили. Рийзър се шегува, че тя и съпругът ѝ "дължат всичко на своите кучета".

Предложението за брак се случва пет години по-късно по време на пътуване до Италия - в хотел Il San Pietro di Positano, който Елизабет смята за "най-хубавото място на Земята".