Не е никак лесно да бъдеш себе си в свят, който цени перфектните мерки и посреща само по дрехите, ако не си от стандартните кльощави модели. Още преди да се снима за Vogue, закръглената манекенка Ашли Греъм получи безрезервната продкрепа на много жени по света. На първо място, защото беше себе си и отстояваше своите виждания. Нейната тайна ли? Позитивната мантра, която си повтаряла всеки ден:


„Аз съм смела. Аз съм блестяща. Аз съм красива!“


Изобщо не си мислете, че тя е станала отраз всеобщата любимка със закръглените форми. Когато била на 18, често я отхвърляли по кастинги.

А днес Ашли може да се похвали с нестихващи ангажименти и ревюта на световноизвестни марки, 8,8 млн. последователи в Инстаграм, любящ съпруг и новината, че очаква първото си дете, която моделът съобщи преди дни.

И познайте – Греъм отново направи фурор с начина, по който усеща тялото си. 31-годишният модел показа промените, които настъпват, когато жената забременее – така нелицеприятните стрии и целулит, които повечето знаменитости прикриват дигитално, борят се с тях и страдат тайно или просто не показват на широката общественост.

„Същата, но малко различна“, написа Ашли към снимката, която бързо успя да събере над 1 млн. реакции и близо 18 хиляди коментара. Някои от тях гласяха:

„Красива мама!“

„Обожаваме те заради това. Така изглеждат истинските жени.“

„Това съм аз, така изглеждам. Страхотна, красива, невероятна, безстрашна!“

„Благодаря за това, че винаги си истинска и откровена. Караш ме да се чувствам красива с моя целулит и стрии!“

„Това е, което жените трябва да виждат. Нуждаем се от него, за да знаем кое е реално. И младите, и старите жени. Благодаря ти!“

Това не е първата подобна снимка, която моделът споделя. В началото на 2017 година тя отново показа несъвършенствата на тялото си, изповядвайки се пред последователите си в социалната мрежа:

„Тренирам. Давам всичко от себе си да се храня добре. Обичам кожата си. И не се срамувам от някакви си неравности и целулит. И вие също не трябва!“


Сред дамите, които не се поколебаха да покажат как изглежда кожата им е и една от сестрите Кардашиян. Феновете на Кортни определено харесаха естествената снимка и оцениха това, че тя не е дигитално обработена.

Актрисата Оливия Мюн също показа целулит и след упреци на фенове, че на снимката звездата не изглежда перфектно, тя добави като коментар „Коя жена няма целулит? Това няма да ме спре да поствам снимки.


Вълна от положителни коментари заля и Инстаграма на Cosmopolitan, след като от изданието публикуваха снимка на дама, която има татуировка Let’s Dance в горната част на единия си крак. По-интересна за дамската аудитория обаче се оказа кожата на жената, която очевидно изглеждаше натурално, без да е използван Photoshop. Ето какво написаха потребители в социалната мрежа под снимката:

“Благодаря ви, че не сте използвали Photoshop.“

„Влюбена съм в нейните стрии, всички ги имат, но никога не можете да ги видите. Това ме кара да се чувствам много по-добре с моите, които се намират на същото място.“

„Истинското е красиво.“