Жена, която съди Боб Дилън за предполагаем сексуален тормоз срещу нея, когато е била на 12 години, оттегли жалбата си срещу изпълнителя. Това става в момент, когато екипът на певеца я обвини, че е унищожила ключови доказателства.

През август миналата година ищцата, чието име е запазено в анонимност, е подала иск, в който твърди, че Дилън я е малтретирал в продължение на шест седмици между април и май 1965 г.

В него се твърди, че Дилън се е „възползвал от статута си на музикант“, за да й осигури „алкохол и наркотици и да я малтретира многократно“, включително и физически, в известния хотел "Челси" в Манхатън.

Още в началото на съдебните изслушвания 81-годишният музикант с истинско име Робърт Цимерман нарече обвиненията "невярни".

„Този ​​случай приключи. Възмутително е, че изобщо беше допусната подобна жалба. Радваме се, че ищцата се отказа от тази измама, ръководена от адвокати, и че делото беше отхвърлено“, каза в изявление пред АФП адвокатът на Дилън - Орин Снайдер.

Ищцата подаде жалбата си миналото лято, точно преди края на обявения от властите срок за подаване на искове съгласно Закона за децата-жертви на щата Ню Йорк, пише още БГНЕС. Той позволява на жертвите на злоупотреба да съдят предполагаемите си нападатели, независимо от изминалата давност.