Британският модел Кейт Мос разказа една твърде щура история, която обаче ни звучи съвсем логично, защото главен герой в нея е Джони Деп. Мос и звездата от „Карибски пирати“ имаха кратка възраст през 90-те.

В разговор с модния дизайнер Джон Галиано за списание „Vogue“ тя разкри, че именно актьорът ѝ е подарил първите диаманти в живота ѝ – диамантена огърлица. Това не е изненадващо, защото Джони Деп винаги прави скъпи подаръци за жените, с които излиза. Странното е как е избрал да ѝ го поднесе.

„Диамантената огърлица, която Джонии ми подари, беше първото нещо с диаманти, което притежавах“, разказа тя. „А той ги извади от цепката на задника си. Бяхме тръгнали на вечеря, а той ми каза: „Имам нещо в дупето. Ще погледнеш ли?“ Бръкнах в панталона му и извадих диамантена огърлица.“

Малко неща се знаят за времето, когато двамата са били заедно. Една от най-запомнящите се истории е за престой в хотелска стая, след който всичко е било потрошено и Джони Деп е трябвало да плати доста голяла сума, за да покрие щетите.

Въпросът за отношенията между Джоно Деп и Кейт Мос отново излезе на дневен ред по време на знаменития съдебен процес на актьора срещу бившата му съпруга Амбър Хърд. Тогава Амбър оправда един от случаите, в които е удряла Джони Деп с твърдението, че е чувала как той е блъснал Кейт Мос.

Наложи се моделът да се включи от Лондон, за да опровергае тези слухове. Мнозина считат, че това е един от моментите в процеса, който определи и благополучния изход за Джони.