Майката на психолога Иван Владимиров коментира шокиращото му убийство.

„През цялото време Иван се опитваше да разрешим нашите отношения със съседа с добро. Предния ден ходих в полицията и депозирах жалба, разказвайки какво се случи. На вратата ми беше мазано, на стъклото на балкона имаше размазано яйце. Беше ми издърпал одеяло, което е стъпкал в калта. Още една дреха беше издърпана“, разказа Слава Иванова пред bTV.

По думите ѝ бившият полицай, който се казва Румен Тонев и е бил уволнен от МВР през 2000 г., отричал, че е извършвал подобни действия и заявявал, че никой не го е видял и следователно нищо не може да бъде доказано.

„Иван слезе и му каза – нека да ти дам моя телефон и всеки път, когато нашето пране или някакъв шум ти пречи, обади ми се, с готовност ще откликна. Той каза да не го занимаваме, влезе в апартамента и на другия ден се случи това. За мен това е много прецизно обмислено и подготвено действие“, заяви майката на убития психолог.

Според нея един от основните проблеми е, че всякакви хора могат да притежават оръжие и да правят с него каквото преценят.

Снимка: Facebook/Иван Владимиров-Нав

"Съседът имаше нагласата, че има права, а всички ние имаме задължения и трябва да се съобразяваме с него. Когато това не стана, той действа според своите разбирания и психика. Ако той нямаше оръжие, това нямаше да се случи", коментира Слава Иванова.