Моделът Виктория Бекъм е известна със своя стриктен хранителен режим повече от 25 години. Основните храни в менюто ѝ са риба на грил и задушени зеленчуци. Само с това ли обаче се храни всеки ден?

Снимка: Getty Images

Виктория Бекъм избягва всякакви сосове, масло и олио – предпочита храната ѝ да е приготвена възможно най-просто. Тя консумира храни, богати на здравословни мазнини, като авокадо, ядки и семена, и понякога започва деня си със супена лъжица ябълков оцет и топла вода с лимон. А ето какво яде за закуска звездата.

Виктория Бекъм закусва яйчен белтък с авокадо всяка сутрин, това твърди най-добрата й приятелка Ева Лонгория. Двете приятелки са истински любители на тази закуска и когато са заедно винаги си хапват това.

„Тя прави страхотни белтъци с авокадо“ – казва Ева в интервю.

Едно цяло авокадо има около 240 калории и е пълно с мононенаситени мазнини, известни още като „добри мазнини“.

Ако приемем, че Виктория консумира белтъци от две или три яйца всяка сутрин – около  60 калории на яйце, това излиза общо 300 калории на закуска. Достатъчна ли е тази закуска за дама, която обича фитнеса?

Снимка: Getty Images

„Един яйчен жълтък съдържа около 55 калории и 5 грама мазнини, докато един яйчен белтък има само около 17 калории и няма мазнини“ – казва Соня Хан, старши фармацевт и експерт по хранене.

Специалистът обяснява защо Виктория е добре да се откаже от яйчните жълтъци. Когато се използват само белтъци, съдържанието на протеин остава високо, като същевременно се намаляват калориите и мазнините, което всъщност е полезно за тези, които са на диети и имат ограничен дневен прием на калории.

„Яйчните белтъци са с високо съдържание на протеини и ниско съдържание на мазнини, което поддържа здравето на мускулите и ви държи сити, без да добавя излишни калории“ – категорична е тя.

Авокадото добавя здравословни мазнини и фибри, насърчава здравето на сърцето и стабилизира нивата на кръвната захар, което помага за поддържане на енергия през цялата сутрин. двете храни осигуряват балансирана комбинация от протеини, здравословни мазнини и основни хранителни вещества и са идеални за пълноценното начало на деня.

„Закуската на Виктория Бекъм не е пълноценна от хранителна гледна точка, тъй като й липсва източник на сложни въглехидрати, които са от съществено значение за поддържане на производството на енергия“ – казва диетологът Джена Хоуп.

От друга страна премахването на яйчните жълтъци изключва ключови хранителни вещества от диетата като холин и витамин D, които са жизненоважни за подпомагане на когнитивните функции.

Въпреки че авокадото е богат източник на здравословни мазнини и магнезий, в диетата трябва да присъстват повече зеленчуци. Джена Хоуп съветва Виктория Бекъм да добави гъби, чушки или спанак в закуската си, както и семена за малко допълнителни протеини.

Яйчните белтъци и авокадото са нискокалорична закуска, богата на хранителни вещества, но сами по себе си не носят пълният спектър от хранителни вещества. Белтъци са отличен източник на висококачествен протеин, които могат да поддържат мускулите.

„Жълтъците обаче съдържат основни витамини като холин и омега-3 мазнини. Тези хранителни вещества са критични за здравето на мозъка“ – категорична е Тина Лонд-Колк, която също е диетолог.

Тя също съветва добавянето на сложни въглехидрати като пълнозърнест препечен хляб, за да подпомогне здравето на метаболизма. Изследвания показват, че диетичните фибри, особено от различни източници, са от съществено значение за здравето на червата, регулирането на теглото и храносмилането, както и за производството на късоверижни мастни киселини, които играят противовъзпалителна роля и поддържат метаболитното здраве.

Съпругът на Виктория – Дейвид Бекъм, също твърди, че 50-годишната яде едно и също ястие за вечеря всяка вечер. Виктория Бекъм хапва риба на скара и зеленчуци на пара.

Снимка: Getty Images

Последвайте ladyzone.bg във FACEBOOK

Последвайте ladyzone.bg в INSTAGRAM

Последвайте ladyzone.bg в ТIKTOK