#Зехтин + кръгчета праскова
Зехтин за десерт? Да, не се чудете. Но студено пресован. Достатъчно е само леко да поръсите сладоледа със зехтин и малко чубрица, което ще придаде на ледения десерт и резените праскова върху него дискретно пикантен натюрел.

#Натрошени карамелени зрънца
Карамелените парченца са сред най-добрите компаньони на сладоледа, особено на шоколадовия. Поръсете топките шоколадов сладолед с голяма шепа карамелени зрънца и ще получите перфектен вкусов баланс от сладко, лепкаво и хрупкаво очарование.

#Нарязан солена шам фъстък + сладко от смокини
Една оригинална и изтънчена комбинация, която ще превърне вашата мелба в тържество за сетивата.

#Сусамена паста + кленов сироп
В малка купа сложете сусамена паста и я разбъркайте с 1 с.л. кленов сироп – чудесна алтернатива на фъстъченото масло. Комбинацията е подходяща за ванилов, шоколадов или кафеен сладолед.

#Ягоди, напоени в балсамов оцет
Балсамовият оцет подчертава сладостта на ягодите. Така че не се колебайте да полеете няколко нарязани на половинка ягоди с балсамов оцет и да ги декорирате върху плодовия или сметанов сладолед.