Турнето на херцозите на Съсекс в Африка приключи. Меган, Хари и малкият Арчи са отново на британска земя. Равносметката е 10 дни, прекарани в различни благотворителни инициативи и събития с деца, майки и неправителствени организации. Модните наблюдатели не спират да говорят за гардероба на херцогинята – колко тоалета е сменила, с кои от тях се е появявала и на други събития и като цяло – колко е струвало на британския данъкоплатец тя да изглежда добре по време на тези 10 дни.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Дали заради скандала около използването на частни самолети за летните почивки на кралското семейство, в който Меган и принц Хари бяха обвинени в излишно разхищение или заради цялостния отрицателен образ, който медиите на Острова чертаят за бившата актриса, този път Маркъл беше наистина скромна. Според изчисления на DailyMail 10-дневният африкански тур е бръкнал не толкова дълбоко в английската хазна – всички тоалети и аксесоари на херцогинята са стрували не повече от 4100 паунда.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Сумата, разбира се, е колосална за обикновен човек, но е нищо пред спиращата дъха стойност на миналогодишното кралско турне във Австралия и региона. Тогава Меган похарчи около 30 пъти повече пари за външния си вид или 118 000 паунда.

Причината за това е решението на кралската снаха да изглежда по-земна и по-близко до хората, а и естеството на ангажиментите не беше толкова делово, колкото да се покаже, че и те са хора като всички останали. Затова и Меган рециклира доста от роклите в гардероба си и ги облече за втори път.

Един от тоалетите, които 38-годишната херцогиня облече отново в Африка, е рокля в тренч стил и бежово-кремав цвят. Предишният път, в който видяхме Меган с нея, е миналата година през юли месец. От снимките преди и сега можем да видим колко всъщност е наедряла кралската особа по време на бременността и как все още не е успяла да върне формата си отпреди това. На първата снимка роклята й стои широко и свободно, докато на снимката от африканското турне тоалетът е почти опънат по шевовете.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Същото се отнася и за петроленозелената рокля Martin Grant на райета, която херцогинята облече по време на австралийското турне. Вляво е снимката от миналата година, а вдясно – отпреди дни.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

И още един пример от Австралия миналата и от Африка – тази година – небесносинята рокля.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Така че отговорът на въпроса в заглавието е не – Маркъл изглежда наистина добре 4-месеца след раждането, но в никакъв случай тялото й не е същото. И в това няма нищо лошо, защото медии и фенове и без това я обвиняваха тогава, че е прекалено слаба и има мнооого тънки крака, които изглеждат така сякаш всеки момент ще се счупят. Ние сме на мнение, че по-важно от килограмите е да се чувстваш добре, а Меган определено сияе.