Най-вкусният арт фестивал в България – "Кино и храна", вече е в разгара си и само в първите два дни беше посетен от над 10 000 души. Очакват ви още три дни забавления, в които можете да се включите с "вход свободен".

Фестивалът продължава до 2 септември и е локализиран в Морската градина пред Аквариума във Варна. Във фестивалната зона животът започва да кипи в 11 ч. и приключва в 23 ч. с лятно кино.

Програмата за днес включва много кулинарни срещи и работилници за малки и големи, демонстрации и музика. Днес във Варна пристига и Катето Евро, която ще представи книгата си и ще сготви някоя от най-любимите си рецепти. Освен това, готварска престилка ще сложи и актьорът Филип Аврамов, който след кулинарната си демонстрация ще се качи на сцената за акустичен концерт с групата си Джинджифил.

Кулинарна демонстрация ще направи и Карина Попова – един от колоритните участници ва MasterChef. В програмата за днес (31 август) има и специален модул, посветен на Антъни Бурдейн.

А през уикенда програмата на Кино и храна става още по-неустоима. Освен интересните работилници за деца като Кулинарна сугестопедия, Скоростно учене, Фотографски курс за деца, Японска кулинарна работилница и Училище по роботика, програмата изобилства от срещи с кулинарни блогъри и демонстрации. 

Станислав Райчев – победител в състезанието MasterChef 2018, Биляна Йотовска, Здравка Максурова, Бате Енчо като Енчо Сан, Димо от P.I.F. и много други, отдали се на кулинарната страст, ще станат част от кулинарната ни фиеста. 

Традиционно и останалите кулинарни вечери ще приключат с акустични концерти и лютно кино, а цялата програма може да видите тук.

Във фестивалната зона ще откриете и STREET FOOD MARKET - много от най-популярните заведения и готвачи във Варна ще готвят на живо и ще представят своите рецепти на гладните посетители.