Седем години след смъртта на Уитни Хюстън беше разкрита една от най-сензационните истории в живота й - какви са били отношенията между покойната певица и най-добрата й приятелка?

Робин Крауфорд най-накрая споделя подробности за връзката им, според които между нея и Уитни Хюстън наистина е имало интимни отношения, поне за кратко.

Снимка: Getty Images

"Искахме да бъдем заедно", пише Крауфорд в мемоарите "Песен за теб: Моят живот с Уитни Хюстън" (A Song for You: My Life With Whitney Houston).

Двете се запознават по време на летен лагер в Ню Джърси през 1980 г., когато Хюстън е почти на 17 години, а Крауфорд е вече 19-годишна, според мемоарите.

Снимка: Getty Images

Двете моментално са привлечени една от друга, като в крайна сметка завързват романс, но Хюстън приключва връзката, когато подписва  договор със звукозаписно студио през 1982 г.

"Тя каза, че повече не трябва да бъдем заедно, защото това ще направи нещата за нас още по-трудни", пише Крауфорд. "Каза, че ако хората разберат за връзката ни, ще използват това срещу нас".

През 80-те години на миналия век нещата са стояли така, че това наистина е можело да попречи на кариерата на Хюстън.

Крауфорд споделя в мемоарите си, че тя и Уитни "никога не са използвали етикети, като лесбийки или гей", а вместо това просто са живели живота си. Хюстън отричаше от години подобни слухове пред таблоидите, които се интересуваха от сексуалността й.

Снимка: Getty Images

Хюстън се запознава с Боби Браун през 1989 г. и в крайна сметка се омъжва за него и му ражда дете, преди да се разведат. Уитни Хюстън почина през 2012 г., вследствие на удавяне във ваната на хотелската си стая, употребата на кокаин и сърдечно заболяване.

Крауфорд вече е фитнес треньор и има жена за партньор, с която се грижат за две осиновени деца. Мемоарите й "Песен за теб: Моят живот с Уитни Хюстън" излизат на 12 ноември.