Толкова е приятно, че можем да бъдем независми от токзахранването и да излезем с портативния лаптоп и таблет сред природата или на плажа. Вградените батерии имат своя лимит на изчерпване. Ако знаем от къде може да ограничим ненужния разход на енергия, може сами да направим по-ефективно използването на батерията, за времето, когато няма да имаме достъп до източник на ток.

Ето няколко приложими неща, с които се намалява консумацията на енергия на устройството.

Дисплеят е един от най-бързите консуматори на енергията на батерията. Намалете  яркостта на екрана.

Изключете подсветката на клавиатурата, когато не сте на тъмно място.

Изключете аудио функциите напълно.

Всяко свързано устройство, което не се използва, следва да бъде изключено (Bluetooth клавиатура, мишка, 3G модем, оптично дисково устройство). С това ще си осигурите ценни допълнителни минути работа на батерията, защото консумацията на енергия на изключените устройства е нула.

Временно опростете начина си на работа. Не използвайте работа в режим мултитаскинг. Тя е изключително енергоразходваща.  

Пазете устройството от директните слънчеви лъчи. Външното нагряване много бързо изчерпва батерията, като допълнително се включва вентилационната система за охлаждане.

Съвременните лаптопи и таблети имат Eco режим. Още преди да излезете включете устройството на Есо режим от контролния панел на операционната система.

Има нови устройства с по-ниска консумация на енергия, които  съчетават 2 в 1 устройства - таблет и докинг станция с клавиатура. Toshiba предлага допълнително разработената интелигентна система за зареждане, която дава енергия първо на батерията на таблета, след което зарежда батерията в докинг станцията. Разрядът става в обратен ред – когато батерията в клавиатурния док се е разредила напълно, можете да работите на таблета като самостоятелно устройство, която осигурява живот на устройството до 13 часа.

Но и с това устройство, което имате сега, може да приложите триковете, описани преди това, за да имате възможност да го използвате достатъчно часове.

Свързана статия: