Тази седмица Том Круз е в Украйна, но не като Итън Хънт, който бори източноевропейски терористи, решени да унищожат Америка, а като самият себе си. Звездата от всички части на „Мисията невъзможна“ е в страната, за да проучи възможностите за правене на филми там. Говори се, че може би дори става въпрос за седмата част на популярната екшън поредица.

Президентът Володимир Зеленски наскоро въведе промени в политиката на Украйна по отношение на филмовата индустрия, за да стане тя по привлекателна за големите американски продуценти. Зеленски, който също е актьор, лично посрещна Том Круз и му направи комплимент за външния вид. „Това плаща сметките“, пошегува се Круз. В интерес на истината, 57-годишният актьор от „Топ Гън“ често е сочен за един от онези актьори, които сякаш не остаряват. Точно затова нямаше проблем да се завърне в ролята си от популярния филм от 80-те години, за разлика от други звезди.

Преди срещата си с президента, Том Круз се запозна с кмета на Киев Виталий Кличко и брат муВладимир, бивши професионални боксьори, които го разведоха из града и му показаха някои от забележителностите. Владимир Кличко и Круз не са се срещали преди, но американският актьор познава бившата му приятелка. През 2012 г., на церемонията по раздаването на наградите „Златен глобус“, актрисата от „Герои“ Хейдън Пенетиър, която беше заедно с Кличко до миналата година и роди дете от него, беше много изненадана, че актьор от ранга на Том Круз изобщо знае името ѝ.

Докато се разхождаше по улиците на Киев, Том Круз срещна десетки фенове и се снима с много от тях. В един момент дори спря да послуша група улични музиканти, които познаха звездата и веднага започнаха да свирят култовата мелодия от филма.

Том Круз стана суперзвезда през 1986 г., когато участва в превърналия се в класика военен филм „Топ Гън“. През 1996 г. прие ролята на агент Итън Хънт в поредицата „Мисията невъзможна“, с която е най-популярен. Вече има излезли 6 филма за Итън Хънт, а са планирани поне още два.